METALLICA zverejnila ranú verziu známej skladby. Novinky majú aj DARKWOODS MY BETROTHED a TITANIC

METALLICA zverejnila demonahrávku skladby „My Friend of Misery“. DARKWOODS MY BETROTHED prezradili dátum vydania nového albumu. TITANIC vydali siedmu štúdiovku. SUBURBAN TERRORIST stále bez bubeníka. EDITOR zmenili gitaristu. ANVIL nahrali nový album.

METALLICA v čase vydania „Čierneho albumu“

Legendárna METALLICA zverejnila inštrumentálnu – alebo ak chcete, ranú verziu skladby „My Friend of Misery“. Nahrávka pochádza z demopások Jasona Newsteda, ktorý je pod piesňou podpísaný ako spoluautor. „Celá pieseň je o nálade, ktorá je filmová. METALLICA vie, ako hrať na svoje silné stránky zo surovej sily, ale tu sme išli viac do atmosféry. Je to zlovestné a funguje to. Začalo to Jasonovým introm, takže veľká časť práce na tejto piesni bola vynaložená na rozvinutie tohto riffu do celej skladby,“ vyjadril sa producent Bob Rock v roku 2011 pre Music Radar. Toto a mnoho ďalšieho ponúkne reedícia albumu „Metallica“, známeho ako Čierny album. Vydanie je naplánované na 10. septembra prostredníctvom vydavateľstva Blackened Recordings.

Black metalisti DARKWOODS MY BETROTHED, u ktorých pôsobí aj klávesák Tuomas Holopainen (NIGHTWISH) prezradili, že 12. novembra im prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde nový album „Angel of Carnage Unleashed“. Poslednú dosku „Witch-Hunts“ vydali ešte v roku 1998. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „In Evil, Sickness and in Grief“.

Legendárna česká heavy metalová kapela TITANIC vydáva práve dnes (1.9.) už siedmy štúdiový album nazvaný „ON“. Na novinke bude 11 piesní, kapela ešte začiatkom augusta vypustila do sveta video k titulnej piesni. Ide o prvý album tejto brnenskej legendy po smrti Milana Hanáka. Kapelu v súčasnosti tvoria Zdeněk Černý (spev, gitara), Marek „Ashok“ Šmerda (gitara), Milan Vajgrt (basgitara) a Martin „Marthus“ Škaroupka (bicie).

Domáca death metalová úderka SUBURBAN TERRORIST nie je v poslednom čase príliš aktívna, pretože aj naďalej hľadá bubeníka. „Sme stále bez bubeníka, čiže okolo kapely sa nič nedeje. Je to veľká škoda, ale bez bicmena naživo hrať nebudeme. Ak o niekom viete, pokojne sa ozvite. S novým bubeníkom sa potom môžeme baviť aj o ďalšom albume. Nápady totižto sú,“ vyjadril sa pre Valhalla.sk gitarista a sprievodný vokalista Tomáš Vačko.

Veteráni ANVIL dokončili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Ich posledný počin „Legal at Last“ vyšiel vo februári minulého roka.

Martinská kapela EDITOR, ktorá patrí medzi najstaršie stále fungujúce metalové kapely na Slovensku, ohlasuje personálnu zmenu na poste gitaristu. Emila Varsíka, ktorý v kapele pôsobil od roku 2014 a spolupodieľal sa aj na albume „Old School“ z roku 2017, nahradil gitarista Aďo „Spaarky“ Andriu, ktorý predtým pôsobil v zoskupení BASSTARDS a momentálne stále pôsobí v akustickom projekte THE FLY. EDITOR sa predstavia fanúšikom najbližšie už túto sobotu (4.9.) na festivale Yafura Fest v Martine.