JUDAS PRIEST nahrali nový album. Čerstvé správy hlásia aj METALLICA, MOTÖRHEAD, PRIMAL FEAR či BIOHAZARD

JUDAS PRIEST nahrali nový album. METALLICA zverejnila trailer na koncerty v kinách. MOTÖRHEAD s ukážkou z nového živáku. BIOHAZARD ponúkajú zábery z prvej reunionovej šou. PRIMAL FEAR, CRYPTA, SYLOSIS a EMPIRE STATE BASTARD ohlásili nové albumy. GODFLESH zverejnili novú skladbu. ABSTRACT menili gitaristu.

JUDAS PRIEST

Heavy metaloví veteráni JUDAS PRIEST nahrali nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Ak sa nemýlim, tak sme dokončili nahrávanie. Musíme to zmixovať, zmastrovať a potom fyzicky vyrobiť. Vokály boli posledné, čo sme potrebovali nahrať a myslím, že Rob to urobil. Album znie fantasticky. Ak by to neznelo skvele, tak by sme sa s tým neobťažovali. Musíte urobiť niečo, o čom si myslíme, že je lepšie, ako posledná nahrávka Firepower. A ak by to tak nebolo, JUDAS PRIEST to robiť nemusí,“ povedal gitarista Richie Faulkner v rozhovore pre Planet Rock.

Legendárna METALLICA zverejnila trailer na svoje dva koncerty v rámci turné „M72“, ktoré sa uskutočnia 18. a 20. augusta (u nás 19. a 21.8. kvôli časovému posunu) odvysielané v priamom prenose v kinách po celom svete. Obe vystúpenia pôjdu do prítmia kinosál z amerického mesta Arlington v štáte Texas. Fanúšikovia budú svedkami dvoch odlišných setlistov mapujúcich ich viac ako 40-ročnú kariéru, pričom žiadna skladba nezaznie dvakrát. Spomínané turné je vybavené okrúhlym pódiom s legendárnym „Snake Pitom“ v jeho strede. Lístky sú v predaji od 1. júna na metallica.film.

Vydavateľstvo BMG promuje živák kapely MOTÖRHEAD s názvom „We Play Rock ‚N‘ Roll: Live at Montreux Jazz Festival ’07“ (CD/LP/Digital) prostredníctvom skladby „I Got Mine“. Materiál, ktorého vydanie je naplánované na 16. júna, bol zaznamenaný 7. júla 2007 na svetoznámom jazzovom festivale vo švajčiarskom Montreux.

Nemci PRIMAL FEAR vydajú 1. septembra prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album „Code Red“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Another Hero“. „Niekedy si prajem, aby existoval „ďalší hrdina“ (Another Hero), ktorý by ľudstvu ukázal, ako spolu vychádzať v mieri a harmónii,“ povedal o textovej zložke piesne spevák Ralf Scheepers.

Oceňovaný dokumentarista Drew Stone zo Stone Films NYC uverejnil video z prvej reunionovej šou pôvodnej zostavy BIOHAZARD – gitarista/spevák Billy Gradziadei, gitarista Bobby Hambel, bubeník Danny Schuler a basgitarista/vokalista Evan Seinfeld – ktorá sa konala v piatok 26. mája na Milwaukee Metal Feste v klube The Rave/Eagles Ballroom v Milwaukee, v štáte Wisconsin. V auguste zahrajú BIOHAZARD aj na festivale Brutal Assault.

Čisto ženská, death metalová kapela CRYPTA prezradila, že 4. augusta jej prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde v poradí druhý štúdiový album „Shades of Sorrow“. Ako prvá ochutnávka poslúži skladba „Lord of Ruins“. „Pieseň Lord of Ruins je náš prvý singel, pretože kombinuje melodické aj agresívne melódie, ktoré sú prítomné na celom albume. Takže sme si mysleli, že je to dobrá reprezentácia toho, čo môžete očakávať. Je to aj záverečná skladba a má veľmi pôsobivý význam. Je to uzavretie celého konceptu albumu a tiež dokonale zapadá do konceptu obalu, ktorý sme mali na mysli,“ uvádza v tlačovej správe bubeníčka Luana Dametto.

Britská formácia SYLOSIS vydá 8. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „A Sign of Things to Come“. Klipom podporený prvý singel „Poison for the Lost“ nájdete nižšie. „Chceli sme napísať album tvrdší ako kedykoľvek predtým, aby ho milovníci tvrdej hudby prijali za svoj a znovu objavili našu vlastnú lásku k modernej metalovej hudbe,“ napísala kapela na sociálnych sieťach.

Industrial metaloví veteráni GODFLESH sa pripomínajú novou skladbou „Land Lord“ (na TOMTO ODKAZE) z dosky „Purge“. Tá vychádza 9. júna prostredníctvom vydavateľstva Avalanche Recordings. „Land Lord odkazuje na vlastníctvo, nárokovanie a objektivizáciu ľudských bytostí, ako ich praktizuje takmer každý, kto má moc,“ vyjadril sa skladateľ Justin K. Broadrick.

Legendárna banskobystrická inštrumentálna kapela ABSTRACT ohlásila zmenu na poste gitaristu. „Po ôsmich rokoch pôsobenia v kapele sa náš sólový gitarista Matej Húšťava rozhodol odísť z kapely, keď prijal ponuku z kapely SOLIPSISM. Náš rozchod prebehol v úplne pohodovej a priateľskej atmosfére. Matej mám ozrejmil svoje veci, ako aj jeho cieľsa posunúť ďalej. Plne chápeme jeho rozhodnutie a prajeme mu v novom pôsobisku veľmi veľa úspechov. Zároveň sa mu chceme ako kapela veľmi poďakovať za jeho prínos pre našu skupinu. Naďalej ostávame skvelými priateľmi. Zároveň oznamujeme aj príchod nového sólového gitaristu, ktorý nahradí uvoľnený post po Matejovi. Je ním Miro Valocký, ktorého môžete poznať z pôsobenia v ANSTRATUS, PYOPOESY alebo GÁGOR. S Mirom kapela absolvuje už pripravované koncerty a taktiež dokončuje aj práce na novom albume,“ informoval líder tejto formácie Peter „Lego“ Lengsfeld.

Miro Valocký (vľavo) a Matej Húšťava

Kapele EMPIRE STATE BASTARD, v ktorej pôsobí aj Dave Lombardo (ex-SLAYER), vyjde 1. septembra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records debutový album „Rivers of Heresy“. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Harvest“.