Angelus Fest oznámil ďalšieho účinkujúceho. Výťažok z festivalu poputuje pre OZ Svetielko nádeje

Organizátori júnového Angelus Festu zverejnili meno predposledného účinkujúceho.

BANSKÁ BYSTRICA. Na benefičnom Angelus Feste vystúpi 10 špičkových slovenských metalových kapiel – organizátori oznámili deviatu v poradí – SAMSARU z Topoľčian (atmospheric doom metal). Kapela má na konte výborný album „When the Soul Leaves the Body“ z roku 2017 a aktuálne pracuje na skladbách pre jeho nasledovníka. Jej vystúpenia sú známe neopakovateľnou atmosférou a v čase tesne pred sobotňajšou polnocou sa nepochybne môžeme tešiť na výnimočný zážitok.

„V prvom rade ďakujeme organizátorom za skvelý nápad zorganizovať takúto dobročinnú akciu, ktorej výťažok poputuje deťom, ktoré tú pomoc naozaj potrebujú! Radi prispejeme našou hudbou, nikdy sa nebránime myšlienke zúčastniť sa a podporiť takéto akcie. Týmto prosím aj vás, fanúšikov, nech prídete v hojnom počte – deti to naozaj potrebujú! AVE!“, pozýva na Angelus Fest kapela SAMSARA.

Celý výťažok z benefičnej akcie bude venovaný OZ Svetielko nádeje. „Svetielko nádeje je občianske združenie, ktoré už 20 rokov pomáha deťom s onkologickými a inými vážnymi ochoreniami a ich rodinám. Je to najstaršie združenie svojho druhu na Slovensku, ktoré úzko spolupracuje s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s jej detským onkologickým oddelením.

Svetielko nádeje prevádzkuje aj jediný detský mobilný hospic na strednom Slovensku, ktorého poslaním je bezplatne poskytovať paliatívnu starostlivosť nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom v ich domácom prostredí a poskytovať podporu ich rodinám. Výťažkom z festivalu podporíme realizáciu projektu Nový priestor pre nádej, cez ktorý Svetielko nádeje pomáha zabezpečiť dispozičné úpravy a potrebné zariadenie pacientskych izieb a spoločných priestorov, ako je detská herňa priamo na onkologickom oddelení,“ povedal riaditeľ OZ Svetielko nádeje Igor Obšajsník. O prijekte sa viac dozviete NA TOMTO ODKAZE.

Pripomíname, že v sobotu 11. júna na amfiteátri v Banskej Bystrici fanúšikom svoje vystúpenia predvedie pestrá zostava slovenských metalových kapiel na čele s ČAD, LUNATIC GODS, PYOPOESY či APRIL WEEPS.

FB Event

Aktuálny plagát júnového Angelus Festu