Benefičný Angelus Fest bude začiatkom júna. Organizátori oznámili prvé 3 potvrdené kapely

Angelus Fest napíše už svoju tretiu kapitolu.

 

Angelus Fest v roku 2022. Foto: Alena Červeňanská

BANSKÁ BYSTRICA. V sobotu 3. júna 2023 sa v banskobystrickom amfiteátri uskutoční už 3. ročník benefičného rock/metalového festivalu Angelus Fest. Počas prvých dvoch ročníkov sa vďaka približne 600 platiacim fanúšikom podarilo na vstupnom vyzbierať pre OZ Onkológia BB, resp. Svetielko nádeje spolu takmer 9 000 eur.

Celý výťažok z pripravovaného ročníka bude opäť venovaný OZ Svetielko nádeje, ktoré pomáha deťom s onkologickými ochoreniami a aktuálne využíva získané finančné prostriedky na realizáciu projektu Nový priestor pre nádej.

Na vystúpenie populárnej martinskej folk/black metalovej kapely LUNATIC GODS sa tešili fanúšikovia už v júni 2022, mala byť jedným z headlinerov posledného ročníka Angelus Festu. Keďže však došlo k neplánovanému predĺženiu turné hviezdnych CRADLE OF FILTH, kde pôsobí bubeník Marthus a z časových dôvodov sa už nepodarilo nájsť za neho kvalitnú náhradu, „Lunetici“ pod Urpínom chýbali.

Veríme, že v roku 2023 si už ich vystúpenie vychutnáme a okrem „starých hitov“ zaznejú aj nové „pecky“ z novinky „Vresovrenie“, ktorej vydanie je plánované na začiatok budúceho roku. A na prípadný výpadok Marthusa (ku ktorému, veríme, nakoniec nedôjde) sa už kapela vopred pripraví.

Aj topoľčianska SAMSARA mala vystúpiť na Angleus Feste 2022, zo zdravotných dôvodov však musela svoje vystúpenie zrušiť, tak snáď sa kvalitného doom metalu v ich podaní dočkáme na druhý pokus. A čo k tomu dodáva Tiberius, líder kapely?

„V prvom rade ďakujeme organizátorom za skvelý nápad zorganizovať takúto dobročinnú akciu, ktorej výťažok poputuje deťom, ktoré tú pomoc naozaj potrebujú! Radi prispejeme našou hudbou, nikdy sa nebránime myšlienke zúčastniť sa a podporiť takéto akcie. Týmto prosím aj vás, fanúšikov, nech prídete v hojnom počte – deti to naozaj potrebujú! AVE!“

Na čo sa môžu tešiť fanúšikovia kapely, ktorí ju prídu podporiť na Angelus Fest 2023?

„Myslím, že mnohí nás už poznajú, tak vedia čo očakávať. My nerobíme nejakú extra výstrednú šou, skôr precítime muziku ako vyrábame „šaškáreň“. Tešíme sa na fanúšikov, nech si užijú tie emócie s nami,“ dodal Tiberius.

Trojlístok ohlásených kapiel dopĺňa NEKULTÚRA – punková skupina z Hlohovca, založená v roku 2001. Chalani vydali už 8 albumov, posledný s názvom „Vzorný občan / Neprispôsobivý punk“ vyšiel v roku 2020. Na koncertoch dokážu pobaviť a roztancovať každého, nepochybne sa im to podarí aj v júni v banskobystrickom „amfíku“.

Na Angelus Feste vystúpi spolu 10 kapiel, zostava bude žánrovo pestrá: od punku cez heavy metal až po death metal. Organizátori veria, že sa im podarí prvýkrát pritiahnuť aj zaujímavé kapely z neďalekého zahraničia a prinesú fanúšikom tvrdej hudby skvelý zážitok, znásobený možnosťou podporiť dobrú vec.

FB Event

Angelus Fest 2023 – prvé potvrdené kapely

Tlačová správa