Gorgasm – Destined to Violate

Už dlhší čas sme tu nemali zastúpenie v brutal death metalovom žánri, takže sa pozrieme na najnovší počin Američanov GORGASM, ktorí oslavujú tento rok 20 rokov existencie. Po troch rokoch sa hlásia s albumovou novinkou „Destined to Violate“, ktorá vychádza na konci júla a tešiť sa môžete na 13 nových skladieb.
Bez nejakých zbytočných rečí sa rovno pusťme do hodnotenia albumu. Na začiatok treba povedať, že v zásade sa nič nezmenilo a GORGASM pokračujú v nastolenom trende. Pre tých, ktorí túto smečku nemajú až tak zmapovanú, treba povedať, že ide o dosť zbesilý a nemilosrdný brutal death metal vysokej kvality.

Podobnými atribútmi disponovala aj predošlá doska „Orgy of Murder“, ktorá má bavila o trošku viac, avšak pri novinke mám pocit, že sú ešte o nepatrný kus priamočiarejší a je tu o niečo menej „slammovačiek“. Tie sú najvýraznejšie použité v skladbe „Sadistic Bliss“.

Takmer počas celej stopáže vám kapela nedá vydýchnuť a šije to do vás, čo sa vojde. Keď už som spomenul predošlú nahrávku, tak musím povedať, že na nej ma viac bavila gitarová stránka, ako je tomu na novinke „Destined to Violate“. Samozrejme aj na tomto albume má takisto čo ponúknuť z kvalitných riffov, ale výraznejších momentov o čosi ubudlo, nie však nejako zásadne.



Kvalitné spevácke duo Damian Leski (toho môžete poznať tiež z znovuzrodenej kapely BROKEN HOPE) a Anthony Voight si navzájom už klasicky často sekundujú (máte priam pocit, že vedú dialóg) hlbokým a dosť zrozumiteľným growlom, občas doplneným o nejaké tie prasárne a výlevkové polohy, avšak nejde o hrubozrnný brutal death metalový prejav. Netreba zabudnúť ani na bubeníka Kyle Christmana, ktorý ženie kapelu svojimi klepačkami do závratných rýchlostí. Zvuk nahrávky je veľmi dobrý, všetky nástroje sú rozpoznateľné.

Štúdiová novinka má svoju nespornú kvalitu, ale v prostrednej časti jej trochu dochádza dych. Ku koncu to však chytí opäť tie správne grády, hlavne vďaka poslednej trojici piesní. Nechýbajú tu ani typické intrá s tematikou albumu. Texty som k dispozícii nemal, ale už podľa názvov skladieb je jasné, že ani lyrická stránka veci sa nezmenila a vlastne ani nemá prečo. Ide väčšinou o kategóriu gore tematiky, násilia, sexu či perverznosti. Medzi najlepšie skladby tohto albumu patria „Starved for Perversion“, titulná „Destined to Violate“, „Carnivwhore“ alebo „Corpsified“.

Na záver asi len toľko, že GORGASM pokračujú po svojej vytýčenej ceste bez nejakých výrazných zmien. Tam, kde skončili na predošlom albume, pokračujú aj na novom záseku „Destined to Violate“.

Album na recenziu poskytlo vydavateľstvo New Standard Elite.

Žáner: brutal death metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: New Standard Elite
Dátum vydania: 31.7.2014
Web: https://www.facebook.com/AnalSkewer
Zostava:
Damian „Tom“ Leski – vokály, gitara
Ryan Saylor – gitara
Anthony Voight – basgitara, vokály
Kyle Christman – bicie
Diskografia:
Bleeding Profusely – 2001
Masticate to Dominate – 2003
Orgy of Murder – 2011
Destined to Violate – 2014
Tracklist:
Starved for Perversion (2:53)
Kuntkiller (2:30)
Destined to Violate (4:20)
Funeral Gangbang (3:30)
Carnivwhore (2:33)
Preserved for Pleasure (3:18)
Visceral Discharge (3:39)
Lubricated in Vomit (1:36)
Infected with Lunacy (2:09)
Sadistic Bliss (3:17)
Corpsified (3:10)
Depraved Depredation (3:05)
Mouthful of Menstruation (3:15)
Definitíva:
Američania GORGASM pokračujú po svojej
 vytýčenej ceste bez nejakých výrazných zmien.
Tam, kde skončili na predošlom albume,
pokračujú aj na novom záseku „Destined to Violate“. Jednoducho, poctivý brutal death metal.

Autor: Prco

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla