Ozzy Osbourne dokončil ďalší album s hviezdnymi hosťami. KREATOR natočili nový videoklip

OZZY OSBOURNE dokončil nový album. KREATOR a DEMONICAL zverejnili nové skladby. Ville Valo (ex-HIM) s novým videoklipom. ALTER BRIDGE v štúdiu. MANTAR vydajú nový album. Zostava ANGELUS FESTU je kompletná.

Ozzy Osbourne

OZZY OSBOURNE dokončil nový a zatiaľ nepomenovaný album, ktorý vyjde tento rok prostredníctvom vydavateľstva Epic Records. „Som tak šťastný, že môžem oznámiť, že som tento týždeň dokončil môj nový album a doručil ho môjmu vydavateľstvu Epic Records. O všetky informácie a pripravovanom vydaní sa s vami podelím v priebehu niekoľkých týždňov,“ napísal Ozzy Osbourne na sociálnych sieťach. Album tvorili Chad Smith (RED HOT CHILI PEPPERS), Rob Trujillo (METALLICA), Duff McKagan (GUNS ´N´ ROSES) a producent Andrew Watt. Okrem nich prispelo na novinku aj viacero hostí – Tony Iommi (BLACK SABBATH), Eric Clapton, Jeff Beck, Mike McCready (PEARL JAM), Josh Homme (QUEENS OF THE STONE AGE) a Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY).

Nemeckí thrasheri KREATOR sa hlásia o slovo s novou a klipom podporenou skladbou „Strongest of the Strong“ z chystanej dosky „Hate Über Alles“. Termín vydania je stanovený na 10. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Skladba predstavuje každého človeka na tejto planéte, ktorý sa snaží stať silou dobra vo svete plnom zla. Je to priamočiary hit s odkazom, ktorý môže niesť len jeden muž; volá sa Patrik „Earthraiser“ Baboumian (bývalý strongman a vegán). Skvelá práca s ním v štúdiu a na hudobnom videu, muž s mnohými zdieľanými hodnotami s tými mojimi. Dúfame, že sa vám to bude páčiť,“ uvádza v tlačovej správe Mille Petrozza.

Spevák Ville Valo (ex-HIM) natočil videoklip k novému singlu „Loveletting“ z jeho chystanej debutovej sólo nahrávky „Neon Noir“. Vydanie je naplánované na začiatok budúceho roka.

Švédski death metalisti DEMONICAL natočili videoklip ku novej skladbe „We Conquer the Throne“ z albumu „Mass Destroyer“, ktorý vychádza 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records.

Gitarista Mark Tremonti prezradil, že skupina ALTER BRIDGE začala predprodukciu nového albumu a v najbližších dňoch začnú nahrávať bicie. Posledná štúdiovka „Walk the Sky“ im vyšla v roku 2019.

Bratislavská kapela ORKRIST (atmospheric black/doom metal) potvrdila vystúpenie na Angelus Feste 2022 a zostava benefičného festivalu je tak už kompletná, ktorý sa uskutoční 11. júna na banskobystrickom amfiteátri. Ďalšími headlinermi podujatia sú kapely ČAD, LUNATIC GODS a PYOPOESY.

Nemecké duo MANTAR vydá 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Pain Is Forever and This Is the End“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Hang ‚Em Low (So the Rats Can Get ‚Em)“.