Novinkový blok: BEHEMOTH, Kirk Hammett, James LaBrie, BELPHEGOR, VOLEBAT a ďalší

BEHEMOTH prezentovali na prebiehajúcom turné novú skladbu. Kirk Hammett a James LaBrie zverejnili nové piesne. BELPHEGOR vydajú nový album. VOLBEAT a SAXON s novými videami. DEFTONES oznámili nového basgitaristu.

BEHEMOTH

Poľská úderka BEHEMOTH odštartovala 16. apríla v meste Tempe, v štáte Arizona severoamerické turné, ktoré ide spoločne s ARCH ENEMY a NAPALM DEATH. Hneď počas prvého večera prezentovala novú skladbu s názvom „Ov My Herculean Exile“. Spomínaná novinka bude súčasťou zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý vyjde počas tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Kapela minulý rok podpísala vylepšený kontrakt a nemecký label bude ich muziku distribuovať už aj mimo Európy a Poľska.

Kirk Hammett (METALLICA) vypustil do sveta novú skladbu „High Plains Drifter“ z debutovej sólovky „Portals“. Dátum vydania je stanovený na 23. apríla (Record Store Day) prostredníctvom vydavateľstva Blackened Recordings. „Hudba skladby „High Plains Drifter“ pochádza z flamenca, ktoré som napísal. Bola to dva a pol minútová pieseň a veľmi sa mi páčila, ale bol to jeden z tých riffov, ktorý bolo náročné integrovať do METALLICY. Aj keď to prišlo spontánne, vedel som, že chcem s tým niečo urobiť a bude to mať život,“ uvádza Kirk Hammett v tlačovej správe.

Spevák James LaBrie (DREAM THEATER) zverenil novú a klipom podporenú pieseň „Give and Take“ z chystanej sólovky „Beautiful Shade of Grey“. Tá vychádza 20. mája prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music. „Táto skladba je prevzatím nátlakovej manipulácie medzi korporátnou elitou a triedou proletariátu. Atmosférická zvuková kulisa s nádherným pocitom a rozsahom,“ okomentoval pieseň James LaBrie.

Rakúski neznabohovia BELPHEGOR vydajú 24. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „The Devils“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe lyric videa „Totentanz – Dance Macabre“, ktoré si môžete pozrieť NA TOMTO ODKAZE.

Kapela VOLBEAT sa hlási o pozornosť novým videoklipom ku skladbe „Temple of Ekur“ z aktuálnej štúdiovky „Servant of the Mind“, ktorá vyšla v decembri minulého roka.

Veteráni SAXON zverejnili nové lyric video ku piesni „Super Nova“ z aktuálnej radovky „Carpe Diem“.

Americká formácia DEFTONES prijala Freda Sablana (ex-MARILYN MANSON) na pozíciu koncertného basgitaristu. Sablan prišiel ako náhrada za Sergia Vegu, ktorý svoj odchod oficiálne oznámil minulý mesiac.