Ďalší album AVANTASIA už na jeseň, tu je prvá ochutnávka. Novinky majú aj BLIND GUARDIAN či KORN

AVANTASIA a BLIND GUARDIAN oznámili nové albumy. KORN s novým videom. Novinka ANTHRAX vyjde zrejme budúci rok. Festival Gothoom rozšíril svoj line-up. MUNICIPAL WASTE zverejnili novú skladbu. GOD IS AN ASTRONAUT vydajú opätovne debutový album. Novinky aj od PSYCROPTIC a WORMROT.

Tobias Sammet (AVANTASIA). Zdroj foto: fb Avantasia

Tobias Sammet (EDGUY) oznámil, že nový album projektu AVANTASIA sa bude volať „A Paranormal Evening with the Moonflower Society“ a vyjde na jeseň prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe singlu „The Wicked Rule the Night“ s hosťujúcim Ralfom Scheepersom z PRIMAL FEAR. „Z pripravovaného albumu som taký nadšený, že by ste mohli akúkoľvek skladbu vydať ako prvý singel. Ale nejako som po posledných dvoch rokoch cítil potrebu ísť plnou parou vpred. A je tiež skvelé vedieť, že mnohí by pravdepodobne očakávali menej extrémnu skladbu, ktorá bude sprevádzať opätovný vstup AVANTASIE do zemskej atmosféry. AVANTASIA však nie je štylisticky pevná – či je to komerčné, epické, groteskné, na tom nezáleží. Našli sme svoje vlastné miesto a tam platia iné zákony. Mám pocit, že „The Wicked Rule the Night“ je nepredvídateľná, vzrušujúca, svieža a nová, napriek mojim poznávacím znakom, ako ich sčasti poznáte z AVANTASIA alebo EDGUY. Hrať na istotu je veľká hlúposť,“ prezradil Tobias Sammet.

Nemeckej formácii BLIND GUARDIAN vyjde v septembri prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový štúdiový album „The God Machine“. Novinka, ktorej artwork nájdete pod správou, obsahuje 9 skladieb. Dve z nich, „Deliver Us from Evil“ a „Secrets of the American Gods“ už pred pár mesiacmi prezentovali ako samostatné single.

BLIND GUARDIAN – The God Machine

Kapela KORN zverejnila live video skladby „Worst Is On Its Way“ z release party k ich aktuálnemu albumu „Requiem“. Tá sa konala 3. februára v Hollywood United Methodist Church v Los Angeles a bola aj streamovaná online. My ešte pripomíname, že americká formácia vystúpi na Slovensku už 28.5..

Gitarista Scott Ian povedal, že nový album ANTHRAX by mohol vyjsť budúci rok. Aktuálne sa kapela zameriava na turné ku 40. výročiu existencie, ktoré oslávila minulý rok, ale kvôli koronavírusu nebolo možné tento míľnik patrične podporiť koncertnými aktivitami.

Organizátori festivalu Gothoom rozšírili line-up o ďalšie kapely, tentokrát z Rakúska a Poľska. Sú nimi black metalové formácie IRDORATH, AZELS MOUNTAIN a TRUCHŁO STRZYGI. Death metalovú scénu zastupujú INTERREGNUM a DAMNED SPHERE. V poradí 11. ročník festivalu sa uskutoční 21.7 – 23.7. 2022 na malom letisku v obci Tekovský Hrádok pri Leviciach.

Crossover thrash metalová úderka MUNICIPAL WASTE vypustila do sveta novú skladbu „High Speed Steel“ z albumu „Electrified Brain“. V poradí siedma štúdiovka im vychádza 1. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Post rockeri GOD IS AN ASTRONAUT vydajú 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records svoj debut „The End of the Beginning“ z roku 2002, tentokrát však pod názvom „The Beginning of the End“ a v živom prevedení. Ochutnávku v podobe piesne „From Dust to the Beyond“ si môžete vypočuť nižšie.

Technickí death metalisti PSYCROPTIC vydajú 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva Prosthetic Records nový album „Divine Council“. Prvý singel „Rend Asunder“, podporený aj videoklipom, nájdete pod správou.

Singapurskí šialenci WORMROT sa hlásia o slovo s trojicou nových skladieb „Grieve“, „Weeping Willow“ a „Voiceless Choir“ spojených do jedného videoklipu. Všetky skladby sú súčasťou chystanej dosky „Hiss“. Vydanie je naplánované na 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Earache Records.