AVANTASIA v novom videu rekapituluje kariéru. Novinky hlásia aj Ozzy, SODOM či DISTURBED

AVANTASIA a SODOM zverejnili nové skladby. OZZY OSBOURNE s ďalšou časťou dokumentu o novom albume. DISTURBED ohlásili nový album. VENOM INC. s novým lyric videom.

Tobias Sammet (AVANTASIA)

Projekt AVANTASIA sa prezentuje novou piesňou „The Inmost Light“ s hosťujúcim Michaelom Kiskem (HELLOWEEN, UNISONIC). Spomínaná skladba je súčasťou chystanej štúdiovky „A Paranormal Evening with the Moonflower Society“. Dátum vydania je stanovený na 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Michi Kiske nie je len dobrý kamarát, ktorý je s AVANTASIA od začiatku, už viac ako 20 rokov. Jeho spev ma inšpiruje, keď skladám piesne. Michiho vokál a zvuk skorých HELLOWEEN ovplyvnili moju kariéru. Ten zvuk je v mojej DNA. Vždy bol dôležitou súčasťou môjho písania piesní a možno preto naše hlasy tvoria spolu silnú jednotku. Je to vždy výzva pracovať a spievať s takýmto odborníkom. Musíte do toho vložiť veľa úsilia. Video ku The Inmost Light je rekapituláciou doterajšej kariéry AVANTASIE. Je to emocionálna jazda, ktorá nás zavedie späť ku koreňom projektu,“ uvádza Tobias Sammet v tlačovej správe.

OZZY OSBOURNE vypustil do sveta ďalšiu epizódu dokumentu mapujúceho tvorbu aktuálnej radovky „Patient Number 9“. Najnovšia časť sa zameriava na jeho opätovné spojenie s dlhoročným parťákom, Tonym Iommim z BLACK SABBATH.

Thrash metalisti SODOM zverejnili nanovo nahratú skladbu „After the Deluge“ z albumu „b“, s ktorým oslavujú 40 rokov existencie. Spomínaná nahrávka vyjde 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer/SPV a ponúkne 17 nanovo nahratých skladieb, po jednej z ich doterajšej diskografie. „Toto lyric video venujeme nášmu nedávno zosnulému priateľovi a bývalému gitaristovi Uwe Christoffersovi. S touto fantastickou piesňou, ktorú pre SODOM napísal v roku 1985, zostane nažive celú večnosť. Navždy ho budeme držať v našich nepokojných a začernených srdciach,“ povedal vokalista a basák Thomas „Angelripper“ Such.

Kapela DISTURBED prezradila, že 18. novembra jej prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records vyjde nový album „Divisive“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe skladby „Unstoppable“. „Partizánska kmeňová vojna sa v súčasnosti stala súčasťou našej bežnej existencie. Je to jedna veľká bitka jednotlivých skupín ľudí. Celá myšlienka nahrávky je byť budíčkom pre každého. Naša spoločnosť sa stala závislou na rozhorčení. Hudba je však najlepším liekom na to, čo nás trápi. Keby len každý natiahol ruku a použil ju. Nie je lepšie prostredie na to, aby ste na všetko zabudli, ako živá hudba. Môžeme byť spolu a uvedomiť si, že máme viac spoločného ako nie. Uvedomte si čo sa deje a urobte zmenu k lepšiemu,“ okomentoval novú nahrávku líder skupiny David Draiman.

Formácia VENOM INC. sa pripomína novým lyric videom ku skladbe „There´s Only Black“ z rovnomennej štúdiovky, ktorá im vyšla v piatok, 23. septembra.