NOVINKY OD SLIPKNOT, DREAM THEATER, MESHUGGAH, MEGADETH…

Odhalený nový basák SLIPKNOT? DREAM THEATER a MESHUGGAH  zverejnili ukážky z chystaných DVD. MEGADETH vypustili do sveta doteraz nevydaný klip. BLOODBATH oznámili nového speváka. Nóri 1349 ohlásili európske turné. Prešovčania KHADAVER s novým gitaristom.
Identita nového basgitaristu kapely SLIPKNOT je zdá sa odhalená! A to vďaka klipu ku skladbe „The Devil In I“, v ktorom je viditeľné tetovanie, aké má Alessandro „Vman“ Venturella, ktorý pracoval ako gitarový technik pre MASTODON, FIGHTSTAR alebo COHEED AND CAMBRIA a takisto bol aj členom kapely KROKODIL. Pre porovnanie pridávame aj fotografiu, tetovania basáka z klipu a fotografiu Venturellovho tetovania. Naľavo je fotka ešte z čias pôsobenia v KROKODIL a napravo fotka z nového klipu SLIPKNOT.

Pozrite si ukážku z nového DVD „Breaking the Fourth Wall“ od prog metalových gigantov DREAM THEATER. Tá je v podobe piesne „Strange Déja Vu“. DVD vychádza 30. septembra prostredníctvom labelu Roadrunner Records a nahrávalo sa 25. marca 2014 v Boston Opera House.

Pred pár dňami ste si mohli na našej stránke pozrieť teaser na nové DVD „The Ophidian Trek“ od kapely MESHUGGAH. Teraz vám ponúkame ukážku z tohto DVD v podobe skladby „Do Not Look Down“. Ešte dodáme, že spomínané DVD vyjde 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records a materiál sa nahrával na americkom a európskom „The Ophidian Trek Tour“ a takisto aj na minuloročnom Wacken Open Air.

Thrash metalová legendárna kapela MEGADETH vydala pred 10 rokmi (konkrétne 14.9.2004) desiaty štúdiový album „The System Has Failed“. Na počesť tohto dňa teraz zverejnili doteraz nevydaný videoklip ku skladbe „Back in the Day“, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédska death metalová kapela BLOODBATH oznámila, že po odchode Mikaela Akerfeldta (OPETH) naverbovala do svojich radov na post vokalistu Nicka Holmesa (PARADISE LOST). Nového speváka budete môcť počuť na novej nahrávke „Grand Morbid Funeral“, ktorú BLOODBATH vydajú 17. novembra prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records. Na novinke sa objavia aj dvaja hostia z kapely AUTOPSY, konkrétne Chris Reifert a Eric Cutler. Nižšie nájdete aj artwork nového albumu.

Nórski black metalisti 1349 ohlásili európske turné „Chaos Raids Europe“, ktoré odštartujú už koncom septembra v Osle. Potom budú mať pauzu a pokračovať v ňom budú až v novembri. Bude to ich prvé turné k novej doske „Massive Cauldron of Chaos“ (vychádza 29. septembra prostredníctvom Indie Recordings). Turné končí 23.11 v Britskom Manchestri. Žiaľ, slovenskí ani českí fanúšikovia sa tohto turné v našich končinách nedočkajú. Najbližšie pre nich sú tri koncerty v Nemecku.

Pár mesiacov po zdanlivom tichu prichádzajú z tábora prešovských cyber metalistov KHADAVER nové, pozitívne správy. Po aprílovom odchode basgitaristu a vokalistu Syonix Khalta a následnom júlovom odchode gitaristu Cyanide Dretha do svojich radov KHADAVER prijali gitaristu s pseudonymom Feral Inferis. Okrem nového člena kapela zverejnila video zo skúšobne, na ktorom bubeník Luxin Tenebris hrá na bicích novú skladbu z pripravovaného albumu. Súčasná zostava KHADAVER je nasledovná: Nihil Nix (gitara, vokály), Feral Inferis (gitara), Luxin Tenebris (bicie). KHADAVER momentálne pracujú na druhom albume, ktorý by nadviazal na 2 roky starý debut „New World Disroder“. Na rok 2015 plánujú s novým materiálom aj koncertné zastávky po Európe. Spomínané video nájdete nižšie. – Tlačová správa.