BLACK SABBATH PLÁNUJÚ ĎALŠÍ NOVÝ ALBUM!

Legendárne zoskupenie BLACK SABBATH oznámilo, že nahrajú ďalší album. MASTODON majú nový klip. ENSIFERUM a ENSLAVED pracujú na nových albumoch.
Otcovia metalového žánru BLACK SABBATH, prišli s radostnou správou, pretože nahrajú ďalší štúdiový album. Ozzy Osbourne oznámil, že práce na albume začnú budúci rok a nová nahrávka bude podporená posledným turné kapely. Ešte dodáme, že producentskej úlohy by sa mal opäť zhostiť ako aj v prípade albumu „13“ Rick Rubin.

Prog metaloví MASTODON natočili nový videoklip ku skladbe s názvom „The Motherload“, ktorá pochádza z ich aktuálnej dosky „Once More Round the Sun“. Klip nájdete pod dnešnými novinkami.

Fínska folk metalová kapela ENSIFERUM oznámila, že v štúdiu Astia nahrali s producentom Anssi Kippom bicie, basgitaru a väčšinu gitarových častí pre ich nový štúdiový album. Na konci minulého týždňa nahral hosťujúci hudobník Timo Väänänen party na nástroji kantele a cez víkend začal spevák kapely Petri Lindroos nahrávať vokály. Spomínaná novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Aj Nóri ENSLAVED sa zavreli do štúdia aby nahrali svoj v poradí trinásty, zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý takisto vyjde začiatkom nového roka a to prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Zaujímavosťou je, že album nahrajú až v troch štúdiách. Hlavnú časť v Solslottet Studios a zvyšnú v Conclave & Earshot Studios a Peersonal Sound Studios.