Tarja prerobila pieseň od Hansa Zimmera, OVERKILL vydajú v apríli novinku, NERVOSA mení vokalistku

Tarja Turunen v rámci projektu OUTLANDERS urobila cover od Hansa Zimmera. OVERKILL oznámili detaily nového albumu. Zmena v zostave kapely NERVOSA. CRYPTA idú nahrávať nový album. GRAVEWORM, LORDI a VENAMORIS zverejnili nové skladby. FAIRY TALE vydali nové EP.

Tarja Turunen a Torsten Stenzel tvoria projekt OUTLANDERS

Projekt OUTLANDERS, v ktorom pôsobí Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH), zverejnil nový singel „We Own This Sky“, čo je cover od skladateľa filmovej hudby Hansa Zimmera. „Chcela som vyhľadať pieseň od Hansa Zimmera na jej cover verziu, keďže obaja, Torsten aj ja, sme jeho dlhoročnými fanúšikmi. Našla som pesničku z filmu Chappie, ktorá síce nepatrí medzi jeho najznámejšie diela, no drží jeho skladateľskú značku. Osobne tú pieseň naozaj milujem, pretože je upokojujúca a silná zároveň. Zimmer vždy nájde spôsob, ako poslucháčmi emocionálne pohnúť. Naša verzia piesne We Own This Sky je oveľa dlhšia ako originál, ale dúfam, že vás zaujme. Torsten pracoval so svojou mágiou v programovaní a keďže pieseň nemá text, mohla som len tak plynúť hlasom. Táto skladba sa veľmi líši od ostatných vecí na albume s viac ako 80 vokálnymi stopami, ktoré sme pre ňu nahrali! Skladbu sme premenili na mrazivú, zaručenú husiu kožu, intenzívnu cestu s neustále rastúcim napätím syntetizátorov, ktorá vyvrcholila divokými gitarami a vokálom,“ povedala Tarja Turunen. Ešte dodáme, že v skladbe hosťuje na gitare Ron „Bumblefoot“ Thal.

Thrash metalisti OVERKILL oznámili, že 14. apríla im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „Scorched“. Novinka ponúkne celkovo 10 skladieb. „Toto je najdlhšie obdobie medzi vydaniami OVERKILL. Napísal som svoje časti, potom som ich vyhodil a takto to šlo dookola. Zistil som, že stále mením časti, zatiaľ čo to Colin Richardson mixoval! Stalo sa to normálnym vo veľmi abnormálnom čase, zdravý rozum medzi šialenstvom. Niekde na albume sa to všetko odráža, spoločná niť, je to miesto, kde som išiel získať to, čo som potreboval, alebo možno to, čo sme potrebovali my. Je to iné, je to určite oldschoolový prístup v modernom svete. Oplatilo sa čakať? To mi povedzte vy,“ hovorí v tlačovej správe spevák Bobby „Blitz“ Ellsworth. Pod správou si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe skladby „The Surgeon“.

Z thrash metalovej úderky NERVOSA odchádza vokalistka Diva Satanica. „Od septembra 2022 bola kapela informovaná, že Diva odíde a odvtedy vykonávala všetky aktivity s veľkou profesionalitou a rešpektom. Dôvodom jej odchodu je, že sa rozhodla investovať viac času do iných projektov a do svojej kapely. Od jej rozhodnutia sme uzavreli dohodu, že dodržíme turné po Latinskej Amerike a jej odchod oznámime neskôr, aby sme si mohli všetko v pokoji a včas naplánovať. Chápeme a podporujeme jej rozhodnutie. Nie je to ľahké ani pre jednu stranu, ale život sa skladá z volieb a rozhodnutí. Preto nesúďte príliš tvrdo, pretože je to veľmi bolestivý moment pre obe strany. Ďakujeme jej za všetku obetavosť a prínos a prajeme veľa šťastia na novej ceste. NERVOSA pracuje posledné dva mesiace s novou vokalistkou a tiež s novou bubeníčkou. Nahrávanie nového albumu začína tento týždeň, takže sledujte naše sociálne siete,“ znie v oficiálnom vyhlásení skupiny.

Za to ex-vokalista NERVOSA Fernanda Lira má so svojou death metalovou formáciou CRYPTA úplne iné starosti. Tento týždeň s a zavrú do štúdia, kde začnú nahrávať nový album. Bude to ich prvá nahrávka s gitaristkou Jéssicou di Falchi, ktorá nahradila Soniu Anubis. „Všetky piesne sú hotové a budú nahrané v štúdiu Family Mob v São Paule. Taktiež sú stanovené aj dátumy vydania nového albumu a singlov! Viac informácií vám prinesieme v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov,“ napísala kapela na sociálnych sieťach.

Taliani GRAVEWORM vypustili do sveta novú pieseň „Escorting the Soul“ z pripravovanej nahrávky „Killing Innocence“. Ich v poradí desiata štúdiovka vychádza 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Fínske metalové monštrá LORDI sa hlásia o slovo s novou skladbou „Lucyfer Prime Evil“ z chystanej dosky „Screem Writers Guild“. Dátum vydania je stanovený na 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records. „Toto je prvá šanca pre fanúšikov počuť nášho nového gitaristu Konea v akcii. Je to tiež úplne prvýkrát v histórii LORDI, čo na tomto albume môžete počuť, ako celá kapela spieva sprievodné vokály. Pokiaľ ide o príbeh piesne, je celkom dobrým príkladom toho, čo vás na nahrávke čaká. Je to hororový príbeh. Ako strašidelná ústredná pieseň hororového filmu. Hoci pieseň nie je založená na konkrétnom horore. Koncepčná téma, čo možno očakávať od celého albumu, by mala byť celkom jasná,“ vyjadril sa líder kapely Mr. Lordi.

Bubeník Dave Lombardo (ex-SLAYER, TESTAMENT, SUICIDAL TENDENCIES) zverejnil v rámci projektu VENAMORIS, v ktorom pôsobí so svojou manželkou Paulou, novú pieseň „Drowning Emotion“. Skladba je súčasťou debutového albumu „Drown In Emotion“, ktorý vyjde 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Three One G Records.

Zatiaľ posledný počin v diskografii FAIRY TALE nesie názov „Live session in studio“ a vyšiel 21. januára. EP je prvým z takzvanej série „Bypass“, ktorá vznikla ako koncept spontánneho vydávania raritných materiálov, mimo tradičného kontextu štúdiových albumov tejto formácie. Tento nápad vznikol počas prípravy video session v štúdiu, kde chcela kapela natočiť pár záberov do videoklipu ku skladbe „Wake Up“. Nakoniec sa však rozhodli nahrať všetko naživo, všetci hudobníci okolo bicej súpravy v jednej miestnosti, veľmi surový a hlasný prístup, ale zároveň aj veľmi živý. „Bol to dosť náročný deň a hrali sme aj ďalšie skladby bez toho, aby sme vedeli, či to stojí za to. Nakoniec, keď sme si po niekoľkých týždňoch práce a mixoch vypočuli výsledok, rozhodli sme sa podeliť o túto jedinečnú energiu,“ prezradil Peter Kravec.