SYMFOBIA šokuje fanúšikov. Odchod z kapely oznámila jej tvár, hlas a duša Erika

Skupina oznámila túto správu na svojich sociálnych sieťach, pridala k tomu emotívne video.

Erika Strečková. Foto: Alena Červeňanská

NITRA. V tábore obľúbenej slovenskej symphonic metalovej skupiny SYMFOBIA bolo dlhší čas ticho. To ticho sa, žiaľ, ukázalo ako povestné ticho pred búrkou. Nitrianska formácia ohlásila pomerne šokujúcu správu.

Hlas, tvár a duša kapely – speváčka Erika Strečková sa rozhodla opustiť túto skupinu. „Erika, naša speváčka a tvár kapely, sa rozhodla opustiť loď menom Symfobia. Je nám to veľmi ľúto, ale rešpektujeme jej rozhodnutie a prajeme jej len to najlepšie, či už v osobnom alebo profesionálnom živote,“ informovala kapela na sociálnych sieťach.

K odchodu zo SYMFOBIE sa vydarila aj samotná Erika Strečková, ktorá bola tvárou skupiny od jej začiatku. „Drahí priatelia, viem, že ste si všimli, že sa Symfobia na nejaký čas odmlčala. Mnohí ste sa pýtali, čo sa deje. Už nejakú dobu som cítila, že ma to ťahá ísť iným smerom, ale potrebovala som čas na premyslenie tohto kroku. Verte, že opustiť túto kapelu bolo pre mňa asi jedno z najťažších rozhodnutí, keďže táto skupina pre mňa znamenala vždy veľmi veľa, ľudia v nej boli, a vždy aj budú, ako moja rodina,“ vysvetlila Erika.

„Chcem sa vám všetkým poďakovať za vašu podporu, ktorú ste mi za celé tie roky dávali, bez vás by to proste nešlo. Veľká vďaka patrí členom kapely Symfobia, súčasným aj predošlým. Zažili sme toho spolu veľa a nikdy na to nezabudnem. S rockovou či metalovou hudbou sa nelúčim úplne. V budúcnosti nevylučujem ani opätovnú spoluprácu so Symfobiou. Prajem vám všetko dobré a ešte raz ďakujem – za všetko,“ doplnila sympatická speváčka.

Aj keď Erikin odchod zaskočil mnohých a budú sa s ním musieť vysporiadať, neznamená to, že obľúbení symfonici končia. „Aj keď je to pre nás citeľná strata, nevešajte hlavu. Symfobia pokračuje ďalej! Už čoskoro vám predstavíme novú kapelnú zostavu a oznámime najbližšie koncerty,“ zakončila skupina.