HELLOWEEN pracujú na nových skladbách, IMMORTAL vydajú na konci mája ďalší album

HELLOWEEN a MALEVOLENT CREATION pracujú na nových albumoch. IMMORTAL prezradili dátum vydania ďalšej štúdiovky. SAXON a NE OBLIVISCARIS zverejnili nové skladby.

Kai Hansen a Michael Kiske. Foto: Rodo Petrus

Kapela HELLOWEEN postupne a pomaly pracuje na nových skladbách. „Pred týždňom mi Kai Hansen poslal demo piesne, na ktorej pracoval. Bol som z nej veľmi šťastný, pretože nie je taká, ako by ste očakávali. Skladba bola trochu mimo rámca, za čo som vždy vďačný. Som toho názoru, že práve toto bolo na HELLOWEEN vzrušujúce. Keď sa pozriete na nahrávky Keeper of the Seven Keys: Part I a Keeper of the Seven Keys: Part II, teraz sú už klasikou, ale keď vyšli, bolo to veľmi odlišné od toho, ako znela nahrávka Walls of Jericho. Ale mali sme gule, aby sme to urobili. A myslím si, že to je dôvod, prečo sme stále tu, pretože tieto albumy mali vplyv a boli sme nebojácni. Je to vždy prínosom pre mládež, mladší ľudia sú veľmi nebojácni. Čo sa mi páči na gitaristovi Michaelovi Weikathovi a Kaiovi je, že nemôžu oklamať samých seba. Nefungujú iným spôsobom, len tvoria pieseň. A tá spomínaná nová pieseň bola trochu ako QUEEN. Bolo v nej veľa klavírnych častí, veľmi operných, s veľkými zbormi a potom sa pritvrdilo. Je to ďalší druh symfónie Kaia Hansena. Naozaj sa mi to páčilo. A som rád, že niečo také robí. Dúfam len, že zvyšok kapely má na to gule. Ja by som do toho išiel. Viem, že už aj Andi Deris má nejaké piesne a viem, že Kai ich má veľa. Minule bol trochu lenivý. Mal len jednu skvelú 12-minútovú skladbu Skyfall, ktorá bola možno taká dobrá, akoby napísal tri a preto má svoje opodstatnenie, ale prial by som si od neho ešte viac piesní. Myslím si, že tentoraz bude prezentovať celý rad skladieb,“ povedal spevák Michael Kiske v rozhovore pre The Metal Voice.

Black metalová formácia IMMORTAL prezradila, že 26. mája jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „War Against All“. Nižšie si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe titulnej skladby. „War Against All bola prvá skladba, ktorú som pre tento album napísal. Je rýchla, riffy sú väčšinou inšpirované mojimi riffmi z albumu Battles in the North. Texty sú v pravom duchu Blashyrkh. Surové a rýchle bojové piesne v tomto štýle pre mňa znamenajú všetko. Nikdy nezabudnem na prvé roky a nesklamem fanúšikov spomalením tempa,“ uvádza v tlačovej správe Harald „Demonaz“ Nævdal. Ten nový album skomponoval sám, pričom si naň pozval niekoľko hosťujúcich hudobníkov. Novinka ponúkne 8 skladieb, nahrávala sa v štúdiu Conclave & Earshot v nórskom Bergene pod drobnohľadom bývalých a súčasných členov ENSLAVED. Nahrávanie a produkciu mali na starosti Herbrand Larsen a Arve Isdal, mastering Iver Sandøy.

Veteráni SAXON vypustili do sveta cover skladbu „Razamanaz“ od kapely NAZARETH. Spomínaná pieseň je súčasťou chystaného albumu coverov „More Inspirations“. Dátum vydania je stanovený na 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music. „V sedemdesiatych rokoch sme sa boli pozrieť na NAZARETH. Boli jednou z popredných hard rockových kapiel. Mali sme šťastie, že v roku 1980 sme s nimi mohli koncertovať. Touto piesňou kedysi otvárali svoje šou,“ vyjadril sa spevák Biff Byford.

Death metalisti MALEVOLENT CREATION pracujú na novom albume. „Momentálne píšem nové piesne pre ďalší album MALEVOLENT CREATION po boku nášho speváka/ gitaristu Derona Millera, bubeníka Ronnieho Parmera a basgitaristu Josha Gibbsa. Snažím sa napísať niekoľko extrémnych skladieb, ktoré budú skvelé, keď sa budú hrať naživo. Samozrejme, že sú veľmi rýchle s pasážami v strednom tempe, aby bola hudba zaujímavá. Veľa vecí sa počas hudobnej a textovej úpravy nových skladieb zmení, takže nechcem oznamovať žiadne názvy skladieb, ktoré mám, kým sa všetci nezhodneme, že piesne sú úplne hotové a už sa nebudú meniť. Názov albumu bude s najväčšou pravdepodobnosťou oznámený ako prvý, aby sme sa uistili, že všetky názvy skladieb sa k nemu hodia,“ prezradil gitarista Philip Fasciana pre portál MetalBite. Nový album vyjde prostredníctvom vydavateľstva Back on Black Records.

Austrálčania NE OBLIVISCARIS zverejnili novú skladbu „Misericorde I – As the Flesh Falls“ z dosky „Exul“. Tá vychádza 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.