GHOST získali švédsku Grammy, HOLLYWOOD VAMPIRES a BRING ME THE HORIZON s novými klipmi

GHOST získali cenu Grammis. HOLLYWOOD VAMPIRES, BRING ME THE HORIZON a BONFIRE s novými videoklipmi. Chris Caffery (SAVATAGE s novou skladobu. CONCUSSA vydali nové splitko.

GHOST

Kapela GHOST získala v domovskom Švédsku cenu Grammis (obdoba Grammy Awards) v kategórii Best Hard Rock/Metal za minuloročný album „Impera“. Skupina bola nominovaná aj v kategóriách Album roka a Interpret roka, avšak v týchto kategóriách neuspela. „Ako viete, vytvorenie nahrávky si vyžaduje veľa tímovej práce. Všetko od zvukového spojenia nahrávky až po jej vydanie vo fyzickej forme. Pracoval som s mnohými ľuďmi a v polovici tohto večera som si uvedomil: Sakra, ešte sme neboli spomenutí. Naša kategória nebola spomenutá! Budem príliš opitý! Tak som Klasovi – Klasovi Åhlundovi, producentovi našej nahrávky povedal, že ak niečo vyhráme, mali by sme sem prísť spolu, pretože by bolo ťažké zapamätať si všetkých, ktorí boli toho súčasťou. Takže niektorí z ľudí, ktorí nám pomohli: Klas Åhlund, Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Max Grahn…a mnoho ďalších ľudí. Všetci z Universal, Nicholas, Christian, BMG, Live Nation boli pri tom a veľmi nám pomohli. Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí boli do toho zapojení,“ povedal pri ďakovnej reči líder kapely Tobias Forge.

Hviezdne obsadená formácia HOLLYWOOD VAMPIRES sa hlási o slovo s novým videoklipom ku cover skladbe „People Who Died“ pôvodne od THE JIM CARROLL BAND. Spomínaná pieseň pochádza z ich aktuálnej dosky „Rise“. Video sa natáčalo na festivale Hellfest v roku 2018.

Briti BRING ME THE HORIZON zverejnili nový singel „LosT“, ide vôbec o ich prvú novú hudbu od roku 2022. Skladba, ktorá vyšla prostredníctvom Columbia Records, je súčasťou celosvetovo uznávanej série „Post Human“. Novú pieseň sprevádza aj videoklip, ktorý režíroval Jensen Noen, video sa natáčalo v Los Angeles. Spomínané video nájdete na TOMTO ODKAZE.

Chris Caffery, gitarista TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA a SAVATAGE vydal prvý sólový singel po 5 rokoch, dostal názov „May Day“. Caffery nahral nielen gitary, ale sa v tejto piesni aj ujal spevu.

Hard rockeri BONFIRE natočili nový videoklip ku piesni „Who’s Foolin‘ Who“ zo znovu nahratého albumu „Point Blank“ z roku 1989. Opätovné vydanie je naplánované na 22. septembra prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Domácim crust punkerom CONCUSSA vyšlo prostredníctvom vydavateľstva Ultima Ratio nové splitko s českou kapelou DEATH CULTURE DEPRIVATION.