Demonaz nechce, aby sa Abbath a Horgh vracali do IMMORTAL. MEGADETH vyriešili súdny spor dohodou

Reunion IMMORTAL s bývalými členmi nebude. MEGADETH dosiahli dohodu v súdnom spore. GHOST zverejnili novú skladbu. Corey Taylor prezradil detaily o novej sólovke.

Demonaz z IMMORTAL

Demonaz, zakladajúci a aktuálne jediný člen kapely IMMORTAL sa vyjadril, že nemá záujem, aby sa bývalí členovia Abbath a Horgh vrátili. „Skúšali sme to predtým niekoľkokrát a nefungovalo to. Takže nevidím dôvod prečo by som to mal robiť znova. Keď niečo nefunguje, prečo to chcieť robiť znova? Je to jednoduché,“ povedal Demonaz v rozhovore pre El Cuartel Del Metal. Ešte dodáme, že nový album IMMORTAL s názvom „War Against All“ vychádza 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela MEGADETH dosiahla dohodu v súdnom spore s ilustrátorom a dizajnérom Brentom Elliott Whiteom, tvorcom obalu ich zatiaľ poslednej dosky „The Sick, the Dying… and the Dead!“. White podal vo februári tohto roka žalobu s tvrdením, že za zhotovený artwork nedostal od kapely zaplatené. Pre viac informácii kliknite SEM. Podľa The Hollywood Reporter podali pred pár dňami obe strany spoločné oznámenie o zmieri a celá záležitosť bola vyriešená priateľsky.

Švédska formácia GHOST vypustila do sveta novú cover pieseň „Phantom of the Opera“ od IRON MAIDEN. Spomínaná skladba je súčasťou chystaného EP „Phantomime“. Dátum vydania je stanovený na 19. mája prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings. „IRON MAIDEN mali na GHOST ohromný vplyv. Ako hudobne, tak aj javiskovo/produkčne. Ale aj pokiaľ ide o pracovnú etiku a už len samotný objem práce, ktorý musíte vložiť do svojej práce a remesla, ma vždy inšpiroval,“ povedal líder skupiny Tobias Forge ešte minulý rok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Planet Rock.

Spevák Corey Taylor (SLIPKNOT) zverejnil novú, klipom podporenú skladbu „Beyond“ z chystanej sólovky „CMF2“. „Pôvodne som to napísal ako agresívnu romantickú pieseň, ale teraz sa na to pozerám aj ako na skladbu, ktorá spája. Zjednotiť masy a dať im najavo, že chcem, aby ich moja hudba posunula za hranice toho, čo si o mne môžu myslieť. Možno o mne mali mylnú predstavu. Je to takmer dvojitá hrozba, pretože teraz sa na to pozerám z dvoch uhlov pohľadu,“ uvádza Corey Taylor v tlačovej správe a zároveň prezrádza, že pieseň sa v nejakej podobe alebo forme vracia do roku 2006. Taylor vedel, že skladba je špeciálna, ale nikdy si nenašiel čas, aby ju naplno využil. Na druhom sólovom počine sa líder kapely SLIPKNOT nebojí experimentov a otvorenosti, čo dokazuje fakt, že okrem spevu a gitary, obstaráva na nahrávke aj klavír a mandolínu. „Môj prvý sólový album bol tak trochu o tom odkiaľ pochádzam a tento viac o tom, kam smerujeme,“ dodal tento 49-ročný hudobník. Album „CMF2“ vychádza 15. septembra prostredníctvom Coreyho vlastného vydavateľstva Decibel Cooper Recordings s výdatnou podporou BMG.