CRADLE OF FILTH nahrávajú ďalší album, IMMORTAL s novým videom, LACUNA COIL zverejnili dokument

CRADLE OF FILTH nahrávajú nový album. IMMORTAL s novým lyric videom. LACUNA COIL a CULT OF LUNA zverejnili nové dokumenty. ROB ZOMBIE pracuje na novom albume. Novinky hlásia aj Jamey Jasta, Nita Strauss a SIRENIA.

CRADLE OF FILTH

Britskí upíri CRADLE OF FILTH nahrávajú s producentom Scottom Atkinsom nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý by mal vyjsť budúci rok v apríli prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Bubeník Martin „Marthus“ Škaroupka už stihol nahrať svoje časti.

Black metalová kapela IMMORTAL zverejnila nové lyric video ku skladbe „Return to Cold“ z čerstvo vydanej radovky „War Against All“.

Talianska formácia LACUNA COIL zverejnila dokument o nahrávke „Comalies“, s ktorou minulý rok oslavovali 20. výročie od pôvodného vydania. „Ako mnohí viete, minulý rok sme nahrali novú verziu albumu s názvom Comalies XX. V rámci osláv 20. výročia od vydania sme sa rozhodli prerobiť v podstate všetky piesne, dať im iné aranžmány a vliať do žíl viac súčasného zvuku LACUNA COIL,“ povedal vokalista Andrea Ferro. „Toto video bolo kompletne predstavené počas veľmi špeciálneho a super limitovaného meet & greet stretnutia tesne pred koncertom Comalies XX minulý rok v Miláne. Rozhodli sme sa ho sprístupniť všetkým ako väčšiu oslavu. Je to zbierka spomienok. Dala to dohromady Isabella D’Alessandro. Je tam veľa materiálu, natočeného nielen Isabellou, ale aj nami a fanúšikmi,“ dodala speváčka Cristina Scabbia.

Jamey Jasta (HATEBREED) predstavil v rámci svojho projektu JASTA novú skladbu „Assimilation Agenda“, v ktorej mu hosťuje Steve „Zetro“ Souza (EXODUS). Pieseň je prvou ochutnávkou z jeho pripravovanej sólovky. Vyjsť by mala počas tohto roka. „Celý album je ľúbostný list thrash metalu, ale najmä táto skladba je skvelým príkladom toho, čo príde, a je jednou z mojich obľúbených. Duet so Zetrom rozbehne circle pity tvrdým spôsobom,“ uvádza v tlačovej správe Jamey Jasta.

Gitaristka Nita Strauss (ALICE COOPER) vypustila do sveta novú pieseň „The Golden Trail“ s hosťujúcim Andersom Fridénom (IN FLAMES). Spomínaná skladba je súčasťou jej chystanej dosky „The Call of the Void“. Dátum vydania je stanovený na 7. júla prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records. „Boli ste niekedy na vrchole vysokej budovy a napadla vás letmá myšlienka: Mohol by som skočiť? Tento pocit sa niekedy nazýva The Call of the Void (Volanie prázdnoty), tiež známy ako „fenomén vysokého miesta“. Nie je to samovražedný impulz, skôr presný opak – podvedomé rozhodnutie žiť svoj život, ustúpiť z rímsy a prevziať kontrolu. Ako to výstižne vyjadrila výskumníčka April Smithová: Túžba skočiť potvrdzuje túžbu žiť,“ povedala Nita Strauss o názve albumu.

Nórski symfonici SIRENIA natočili videoklip ku piesni „Wintry Heart“ z horúcej novinky „1977“. „Wintry Heart je rýchlejšia, silná a melodická skladba. Tiež ju považujem za veľmi energickú. Je to určite jedna z piesní na albume 1977, na ktorú sa naozaj teším, keď ju zahráme naživo. Refrén má taktiež skvelú chytľavú pasáž. Dúfam, že sa vám bude páčiť,“ povedal líder skupiny Morten Veland.

Post metalisti CULT OF LUNA sa pripomínajú novým dokumentom „Full Moon“, mapujúcim ich európske turné, ktoré odohrali v marci tohto roka. Materiál zahŕňa tri skladby, rozhovory a pohľad do zákulisia.

ROB ZOMBIE prezradil, že pracuje na novom albume. „Práve teraz riešim letné turné a ďalší album, pretože už je to nejaký čas, čo som urobil štúdiovú nahrávku. Pracoval som na hudbe asi pred týždňom a ide to dobre. Je to však dlhý proces. Rád robím nahrávky počas dlhého obdobia, aby som s tým mohol žiť. Niekedy niečo napíšete a ste celý nadšený, pretože je to nové. Čas plynie a vy si poviete, je to vzrušujúce, pretože je to nové, no v skutočnosti to nie je tak dobré. Ale ak s tým nejaký čas žijete, získate trochu lepší pocit, aké je to v skutočnosti silné,“ vyjadril sa Rob Zombie v podcaste Howie Mandel Does Stuff. Na otázku, ako blízko je k dokončeniu ďalšieho albumu, Rob povedal: „Vôbec nie blízko. Máme len kopu nápadov a ja ich musím zobrať, zredukovať ich, začať písať texty a zistiť či to dáva zmysel. Dúfajme, že do budúceho leta to bude pripravené.“