BEHEMOTH VYDAJÚ BIOGRAFIU, SIX FEET UNDER ROBIA NA NOVINKE

Poľskí rúhači BEHEMOTH vydajú biografiu. SIX FEET UNDER chystajú nový album. THE AGONIST zverejnili nový videoklip. Švédi DEMONICAL v štúdiu. BARREN EARTH vydajú nový album. Slováci DOOMAS zverejnili dátum vydania nového albumu. Festival FEKAL PARTY už potvrdil prvé kapely pre svoj 17. ročník. MORGOTH zverejnili artwork nového albumu.
Poľskí rúhači BEHEMOTH vydajú 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records biografiu „Behemoth: Devils Conquistadors“, ktorej autorm je Lukasz Dunaj. Spomínaná biografia bude na 490 stranách obsahovať históriu kapely, udalosti, citácie bývalých a súčasných členov, raritné fotografie, plagáty a mnoho iného. Záujemcovia, ktorí si túto biografiu predobjednajú k nej dostanú aj tričko a tu vám ponúkame jeden úryvok z knihy. Nergal o získaní prvej elektrickej gitary: „Prvé prijímanie bol pre mňa veľmi dôležitý moment. Viem, že to znie smiešne, ale je to pravda. Samozrejme nie ako náboženská skúsenosť – nerozumel som ničomu a nezaujímalo ma to. Rovnako ako ostatné deti. Všetci sme tam stáli s našimi sviečkami a čakali na jednu vec. Na peniaze. Prvé prijímanie je jediný moment, keď ako dieťa dostanete toľko peňazí. A za tieto peniaze som si kúpil prvú elektrickú gitaru. Nie bicykel ani lego, ale gitaru.“ Pod novinkami si môžete pozrieť ako bude biografia vyzerať.

Na facebookovom profile SIX FEET UNDER sa objavila informácia, že ich nový, zatiaľ bezmenný štúdiový album je zmixovaný a zmastrovaný, no na ďalšie podrobnejšie info si budeme musieť ešte počkať.

Kapela THE AGONIST natočila nový videoklip ku piesni s názvom „My Witness, Your Victim“ z ich chystanej albumovej novinky „Eye of Providence“. Tá vyjde 23. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. KKlip nájdete pod novinkami.

Švédi DEMONICAL začali nahrávať nové, zatiaľ bezmenné 4-skladbové EP, ktorého vydanie je naplánované na jar prostredníctvom labelu Agonia Records. Bicie nahrajú v Amplified Studios a zvyšok nástrojov v Wing Studios. O mix a mastering sa postará ich spevák Sverker Widgren.

Fínská prog death/doomová kapela BARREN EARTH vydá 30. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Recors nový, v poradí tretí štúdiový album „On Lonely Towers“, z ktorého skupina zverejnila titulnú skladbu. Vypočuť si ju môžete nižšie.

Slovenskí doom metalisti DOOMAS vydajú po šiestich rokoch nový štúdiový album s názvom „LaMuerte“. Dátum vydania stanovili na 15. februára prostredníctvom vlastného vydavateľstva Gothoom Productions. Ešte dodáme, že tento materiál vyjde ako klasické CD a aj ako digipack.

Kultový pražský festival FEKAL PARTY, ktorý sa uskutoční 29.8.2015 v Modrej Vopici potvrdil pre svoj už 17. ročník prvé kapely, ktorými zatiaľ sú: HAEMORRHAGE, GRUNT, ANTIGAMA, KALI – YUGA, EPICARDIECTOMY, MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY a HIGHPURITY.

Nemeckí death metaloví veteráni MORGOTH vydali svoj zatiaľ posledný album pred dlhými 19. rokmi, no 30. marca im label Century Media Records vydá novú štúdiovú nahrávku „Ungod“, ktorej artwork si môžete pozrieť nižšie.