MNOHO NOVINIEK: DIMMU BORGIR, AGNOSTIC FRONT, SOILWORK A INÍ

DIMMU BORGIR pracujú na novom albume. Hardcoreisti AGNOSTIC FRONT a SICK OF IT ALL majú nové klipy. Švédi SOILWORK zverejnili ďalšiu ukážku z nového DVD. Black metalisti GORGOROTH zmenili vydavateľstvo a oznámili nový album. Veteráni QUEENSRŸCHE nahrávajú nový album. Symphonic metalová kapela SIRENIA vydá nový album. Slováci ČAD majú nový videoklip. GALADRIEL oslávia 20 rokov svojej existencie! Vypočujte si novú skladbu od projektu JASTA.
Po istom čase v ústraní sa o slovo opäť hlásia symphonic black metaloví DIMMU BORGIR! Nórska kapela ohlásila, že pracuje na novom, v poradí už desiatom štúdiovom albume, ktorého vydanie je zatiaľ naplánované na koniec tohto roka. Momentálne sú vo fáze predprodukcie.

Hardcoreová legenda AGNOSTIC FRONT natočila nový videoklip ku skladbe s názvom „Police Violence“ z ich novej štúdiovky „The American Dream Died“, ktorá vychádza 4. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Videoklip nájdete hneď pod správou.

Švédska formácia SOILWORK zverejnila ďalšiu ukážku z ich nového DVD „Live in the Heart of Helsinki“ a to v podobe skladby „Bastard Chain“. Ešte dodáme, že spomínané DVD vyjde 13. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Ukážku nájdete nižšie.

Ďalšie HC legendy, tentokrát SICK OF IT ALL majú takisto nový obrazový materiál a to ku piesni „Get Bronx“, ktorú nájdete na ich stále aktuálnom albume „The Last Act of Defiance“. Video nájdete hneď pod touto správou.

Nórski black metalisti GORGOROTH už nie sú pod labelom Regain Records, pretože sa upísali podpisom celosvetovej zmluvy vydavateľstvu Soulseller Records. Kapela následne oznámila aj nový jubilejný desiaty radový album s názvom „Instinctus Bestialis“, ktorý vyjde 8. júna práve pod krídlami spomínaného vydavateľstva Soulseller Records. Na novinke, ktorej artwork nájdete nižšie, bude 8 skladieb.

Kapela QUEENSRŸCHE začala v Uberbeatz Studio s producentom Chrisom „Zeuss“ Harrisom nahrávať nový štúdiový album, ktorý vyjde v priebehu tohto roka prostredníctvom Century Media Records.

Symphonic metalové zoskupenie SIRENIA vydá 27. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records svoj nový štúdiový album. Materiál pomenovali „The Seventh Life Path“. Artwork si môžete pozrieť nižšie.

Slovenská úderka ČAD ma nový videoklip ku skladbe „V krku krv“, ktorá sa nachádza na ich aktuálnom albume „Čertova kovadlina“. Videoklip nájdete pod správou.

Bratislavská skupina GALADRIEL vznikla v júli roku 1995 a je teda zrejmé, že tento rok oslávi už dvadsiate narodeniny. Je to samozrejme významný miľník v ich histórii a kapela sa rozhodla pri tejto príležitosti nahrať špeciálne EP s názvom „Lost In The Ryhope Wood“, ktoré bude obsahovať skladby so zjednotenou tématikou inšpirovanou dielom Roberta Holdstocka. Na EP sa objaví dovedna šesť skladieb, z čoho tri budú znovu nahrané kúsky zo starých albumov a ďalšie tri sú nové. Nahrávanie a mixáž „Lost In The Ryhope Wood“ prebehne v máji a júni v štúdiách Grindhouse Studio v Aténach a Pulp Studio v Bratislave pod dohľadom George Bokosa a Michala Kolejáka. O vydanie tohto EP vo vinylovom prevedení sa postará Pařát Magazine & Productions a termín je stanovený na 1. septembera 2015. GALADRIEL počas svojej existencie nahrali doteraz sedem albumov a odohrali okolo 200 koncertov v desiatich krajinách Európy. K nim už na jeseň pribudnú ďalšie, pretože kapela už onedlho ohlási na september turné k 20. výročiu! – Tlačová správa

Jamey Jasta (HATEBREED) nahral v rámci svojho sólo projektu JASTA novú pieseň „The Immortal“ pre UFC zápasníka Matta „The Immortal“ Browna, ktorého bude táto skladba sprevádzať pri vstupe do klietky. Spomínaný song si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.