CHILDREN OF BODOM bez gitaristu, LINDEMANN zverejnili očakávaný videoklip

CHILDREN OF BODOM hlásia zmenu v zostave. Projekt LINDEMANN sa prezentuje poriadne úchylným videoklipom. Legenda SAXON chystá nový album. Novinky aj od GORGOROTH, PARADISE LOST, HATE ETERNAL, GHOST a CRANIOTOMY.

children-of-bodom-wallpaper

CHILDREN OF BODOM

Fínska kapela CHILDREN OF BODOM oznámila, že v ich radách už nefiguruje gitarista Roope Latvala. Podľa vyjadrenia skupiny, sa rozišli v dobrom s tým, že mu prajú všetko najlepšie a takisto mu ďakujú za posledných 12 rokov, ktoré spolu strávili. Táto zmena by nemala mať vplyv na nový album a ani na nadchádzajúce koncerty.

Projekt LINDEMANN, za ktorým stoja Till Lindemann (RAMMSTEIN) a Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN) sa prezentuje prvým videoklipom ku piesni „Praise Abort“. Ako sa dalo predpokladať, ide o poriadne úchylnú záležitosť. Ešte dodáme, že debutová nahrávka „Skills in Pills“ vychádza 23. júna prostredníctvom Warner Bros.

Legendárny heavy metalisti SAXON pomenovali svoj v poradí 21. štúdiový album. Britské legendy ho nazvali „Battering Ram“ a vyjsť by mal pravdepodobne v období september/október tohto roka prostredníctvom UDR Music.

Black metalisti GORGOROTH zverejnili novú skladbu „Ad Omnipotens Aeterne Diabolus“ (vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE) z ich desiatej štúdiovej nahrávky „Instinctus Bestialis“, ktorá uzrie svetlo sveta 8. júna prostredníctvom Soulseller Records.

Bubeník Adrian Erlandsson sa kvôli povinnostiam v zoskupeniach AT THE GATES a THE HAUNTED nezúčastní európskeho turné a ani ďalších koncertov s kapelou PARADISE LOST v tomto roku. Dočasne ho nahradí fínsky bicmen Waltteri Väyrynen. PARADISE LOST sa 25. októbra predstavia aj v bratislavskom klube Randal.

Floridskí death metalisti HATE ETERNAL vydajú 24. augusta prostredníctvom labelu Season of Mist svoj v poradí šiesty dlhohrajúci album, ktorý nazvali „Infernus“. Album sa nahrával pod dohľadom frontmana Erika Rutana v jeho Mana Recording Studio.

Okultní rockeri zo Švédska GHOST, zverejnili nový singel s názvom „Cirice“, ktorý pochádza z ich chystaného, v poradí tretieho štúdiového albumu „Meliora“. Ten vyjde 21. augusta prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings. Nižšie nájdete aj artwork spomínaného počinu.

ghost-new-artwork-2015

GHOST – Meliora

Domáca brutal death metalová smečka CRANIOTOMY zverejnila ďalšiu novú skladbu, tentokrát s názvom „Residues of Decapitated Intestines Falls Out of Plate“. Spomínanú pieseň nájdete na ich v poradí piatom štúdiovom albume „Overgorged Flesh Flies Dying Slowly“, ktorý vychádza 7. júla prostredníctvom japonského vydavateľstva Amputated Vein Records, no k dispozícii bude už na festivale Flesh Party v Seredi (19.-21.6.2015).