Mnoho nových informácií: CHILDREN OF BODOM, MASTERPLAN, ABBATH, GRAVE DIGGER a iní

CHILDREN OF BODOM, GRAVE DIGGER, THE AGONIST a ABBATH  s novými klipmi. MASTERPLAN vydajú svoje prvé DVD. OVERKILL a GOJIRA začali písať materiál na nové albumy. VREID vydajú nový album.

children-of-bodom-2015

Frontman CHILDREN OF BODOM – Alexi Laiho

Fíni CHILDREN OF BODOM natočili nový videoklip k songu „Morrigan“ z ich novej štúdiovky „I Worship Chaos“. Tá vyjde 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Power metaloví MASTERPLAN vydajú 9. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records svoje vôbec prvé DVD nazvané „Keep Your Dream aLive“, ktoré bude obsahovať záznamy z ich vystúpení na festivaloch Masters of Rock, Wacken 2014 a z festivalu ProgPower USA, plus sa fanúšikovia dočkajú aj ich všetkých oficiálnych videoklipov.

masterplan-keep-your-dream-alive

MASTERPLAN – Keep Your Dream aLive

Kapela ABBATH, vedená bývalým frontmanom IMMORTAL, má takisto nový videoklip a to ku piesni s názvom „Fenrir Hunts“. Spomínaná pieseň pochádza z ich chystaného debutu, ktorý uzrie svetlo sveta v januári prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist. Klip sa natáčal počas samotného nahrávania skladby.

Nemci GRAVE DIGGER zverejnili nový obrazový materiál ku skladbe „Heavy Metal Breakdown“ z chystanej kompilácie „Exhumation – The Early Years“, ktorá bude obsahovať ich klasické hity v súčasnom zvukovom kabáte a vyjde 23. októbra prostredníctvom Napalm Records pri príležitostí osláv ich 35. ročného pôsobenia na scéne.

Bohatou nádielkou nových videoklipov pokračujeme kanadskými THE AGONIST, ktorí natočili obrazový materiál k piesni „Follow the Crossed Line“ pochádzajúceho z ich aktuálnej dosky „Eye of Providence“.

Bobby „Blitz“ Ellsworth, spevák thrash metalistov OVERKILL sa vyjadril na tému tvorby nového albumu. „Práve sme vo fáze kedy píšeme oddelene, mám nejaké riffy, basgitarista D.D. Verni dodal trocha vokálnych liniek a počul som nejaké veci od gitaristu Davea Linska. Keď budeme na turné so SYMPHONY X, tak tam bude dosť času v tourbuse s gitarou a rekordérom. Veľmi sa mi páči písať na ceste, pretože to dáva akúsi veľkú energiu, preniesť to, čo sa stane na pódiu priamo na pásku.“ Blitz nevynechal ani tému nového materiálu. Aký by mal byť? „Opäť nepôjde o žiadne objavovanie kolesa. OVERKILL je OVERKILL. Najťažšou vecou je tenká hranica medzi opakovaním a štýlom. Nepáči sa mi opakovanie, ale zároveň nechcem stratiť identitu.“

Aj prog/death metalová formácia GOJIRA pracuje na novom albume a spevák Joe Duplantier prezradil, že sa dohodli na tom, že potrebujú ich najsilnejší album a tak všetky napísané piesne, ktoré neboli totálne „zabijácke“ vyhodili a podľa jeho ďalších slov pôjde o najväčší album všetkých čias. Je to síce silné tvrdenie, ale pre GOJIRA to tak je. Vydanie je naplánované na začiatok budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Melodickým black metalistom VREID vyjde 9. októbra prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings nový, v poradí siedmy štúdiový album s názvom „Sólverv“.  Album je inšpirovaný krvným dedičstvom basgitaristu Hválla, konkrétne údoliami Sogndal v Nórsku, kde jeho predkovia bojovali a umierali, aby zachovali svoju drahocennú krajinu. „Nový materiál nie je len ďalší album, je to definícia nášho života a dedičstva. Zdieľame puto od našich detských dní a oheň horí silnejšie ako inokedy. Prostredníctvom našej hudby sme stratili pojem o čase,“ vyjadril sa o chystanej novinke Hváll.

vreid-soulvern

VREID – Sólverv