SLAYER A MEGADETH NA SPOLOČNOM TURNÉ

Slayer a Megadeth chystajú spoločné európske turné. Švédi Shining objasnili situáciu okolo stále nevydaného albumu Shining VII. Briti Power Quest dokončili nahrávanie nového albumu. Taliani Blaze of Sorrow vydajú nový album.
Thrashové ikony Slayer a Megadeth chystajú spoločné európske turné European Carnage Tour 2011. Turné začne 13. marca v ukrajinskom Kyjeve a skončí presne o mesiac 13. apríla vo švajčiarskom Bazileji. Slayer a Megadeth potešia aj tunajších fanúšikov, pretože počas tohto turné sa predstavia 7. apríla vo viedeňskej hale Gasometer a 10. apríla vystúpia v pražskej O 2 aréne.

Vydanie nového albumu Shining VII.  od švédskej black metalovej kapely Shining sa odkladá už neúnosne dlho. Kapela sa rozhodla uviesť veci na pravú mieru. „Napriek skutočnosti, že album sme nahrali už pred dvomi rokmi stále nie je vydaný. Novinka ešte stále nebola zmixovaná a náš producent sa zameriava na nahrávanie s inými umelcami, namiesto dokončenia albumu Shining VII. A to všetko aj napriek skutočnosti, že naše vydavateľstvo Indie Recordings dalo do nahrávky veľa peňazí a podporilo nás všetkými možnými spôsobmi. Nie je to chyba Shiningu a ani Indie Recordings. Verím, že nám rozumiete a budete nám veriť, že nikto nechce viac vydať tento album ako my a naše vydavateľstvo. Uisťujeme vás, že spravíme všetko preto, aby sme novinku vydali čo najskôr,“ stojí v oficiálnom vyhlíásení kapely. Shining sa majú objaviť aj na turné s Watain, ale do tej doby im album s určitosťou ešte nevyjde. „Budeme pokračovať podľa plánu, nemáme dôvod rusiť naše turné s Watain.“

Britská power kapela Power Quest dokončila práce na novinke Blood Aliance. Tá vyjde 19. macra prostredníctvom Marquee/Avalon, ale iba v Japonsku. Jej európske premiéra sa očakáva niekedy koncom marca 2011. „Všetci členovia išli pri nahrávaní na 110 percent a ja som hrdý na všetkých. Toto je bezpochyby najťažší album Power Quest,“ nechal sa počúť klávesista Steve Williams. My ešte dodáme, že na novom albume sa môžete tešiť na 10 nových skladieb.

Talianska blacková formácia Blaze of Sorrow oznámila, že nový album Eterno Tramonto vyjde v januári budúceho roka prostredníctvom Naturmacht Productions.