Reprezentujú Slovensko: Košičania RAVENCLAW súčasťou svetovej hudobnej kompilácie

Slovenská power metalová skupina RAVENCLAW sú súčasťou svetovej hudobnej kompilácie, v ktorej je zapojených 16 hudobných skupín.

Do hudobnej kompilácie „The Metal Music Globalliance Compilation“ je zapojených 16 kapiel v štýle heavy, power a thrash metalu. Kompilácia uzrie svetlo sveta už 21. marca 2016.

ravenclaw-2015

RAVENCLAW

Okrem RAVENCLAW sa na albume podieľali aj mladé, šikovné a ambiciózne kapely z Japonska, Chorvátska, Nemecka, Slovinska, Brazílie, Švajčiarska, Rakúska, Mexika, USA a Ukrajiny. Navyše na artworku cd sa objaví ako modelka sympatická basáčka Tonka.

„Agentúra MGA ma oslovila s požiadavkou, či by som nechcela túto kompiláciu skrášliť mojou fotku na obale cd. Spravili sme pár fotiek v košickom štúdiu Igiho Petrilu a podarilo sa. Fotografie prešli,“ povedala basáčka RAVENCLAW.

ravenclaw-kompilacia-1

Artwork kompilácie

Kompiláciu sprevádza aj kampaň v podobe video pozdravov od skupín, ktoré sa na nej hudobne podieľali. Úspech nultej, resp. prvej z kompilácií hudobnej aliancie kapiel sľubuje aj jej ďalšie pokračovanie. CD je distribuované v každej zo zapojených krajín a na svetových metalových festivaloch. Na Slovensku sa ku albumu dostanete na festivaloch Rock pod kameňom a festivale More Than Fest. Tieto festivaly dokonca CD dávajú ako bonus ku lístkom, samozrejme počet nahrávok je limitovaný.

ravenclaw-kompilacia-2

Zúčastnené kapely

Ďalším spôsobom ako sa ku albumu dostať je prostredníctvom samotnej košickej skupiny RAVENCLAW, ktorá prikladá kompiláciu zadarmo ku každej objednanej veci z ich shopu alebo na ich koncerte. Kompiláciu nehľadajte, ona si vás nájde sama.