AMORPHIS PREZRADILI AKO POKRAČUJÚ S PRÁCAMI NA NOVOM ALBUME

Amorphis prezradili ako pokračujú v nahrávaní nového albumu. In Flames dokončili nahrávanie nového materiálu. Agoraphobic Nosebleed a Despise You vydajú spoločné splitko. Agnostic Front zverejnili artwork k novinke. Death Angel zverejnili videoklip, ktorý si môžete pozrieť prostredníctvom Valhally. Therapy? finišujú s prácami na novom albume. Dáni Illnath majú zmenili vokalistu.
Amorphis sa ohlásili zo štúdia, kde nahrávajú nový album. Podľa ich slov nahrávanie prebieha hladko. V súčasnosti pracuje na speve Tomi Joutsen spoločne s Marcom Hietalom (Nightwish, Tarot) v Marcovom štúdiu v Kuopiu. Zvyšnok albumu sa nahráva v Sonic Pump Studios. Amorphis má rozpracovaných zhruba 15 skladieb, no na novinke sa objaví iba desať alebo jedenásť z nich. Album bude rozprávať príbeh z fínskej mytológie, kde ústrednou postavou bude boh Väinämoinen, ktorý bol staroveký hrdina, veľmi vplyvný šaman a podľa niektorých aj tvorca sveta.  Mix albumu by si mal zobrať na starosti Mikko Karmila a v súčasnosti sa pracuje aj na artworku, ktorý tvorí Travis Smith. Dátum vydania zatiaľ bezmennej novinky Amorphis nestanovili.

Švédi In Flames dokončili nahrávanie nového albumu. Zatiaľ bezmennú novinku nahrávali doma v Goteborgu pod dohľadom Roberta Laghiho (Hardcore Superstar, Lok, Sonic Syndicate). Podľa slov kapely mometálne sa album mixuje a s doterajším priebehom nahrávania sú spokojní.

Agoraphobic Nosebleed a Despise You vydajú 26. apríla spoločné splitko nazvané And On and On…, ktoré vyjde pod hlavičkou Relapse Records. Splitko bude k dispozícii aj na 12 palcovom vinyle. Despise You nahrali vďaka tomuto splitku vôbec prvé nové skladby po desiatich rokoch. Na splitku budú mať presnejšie 18 skladieb na ploche 17 minút. Agoraphobic Nosebleed prispeli 7 skladbami.

Hardcoreová legenda Agnostic Front zverejnila artwork k novému albumu My Life My Way, ktorý vyjde 4. marca prostredníctvom Nuclear Blastu. Na novinke bude 13 nových úderných songov, ktoré produkoval Erik Rutan (Madball, Goathwore, Cannibal Corpse). Artwork novinky od Agnostic Front je pod novinkami.

Death Angel zverejnili nový videoklip, ktorý je na skladbu River of Rapture z aktuálneho albumu Relentless Retribution. Klip režíroval Tommy Jones a nájdete ho pod novinkami.

Írski rockeri Therapy? dokončujú nahrávanie nového albumu. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Dáni Illnath už nepočítajú s vokalistom Narrenschiffom a hneď zverejnili aj meno nového vokalistu. Pardón, vokalistky. Je ňou istá Mona Beck, ktorá je označovaná často ako dánska Angela Gossow (Arch Enemy).