Rockové leto na Orave: Výťažok z festivalu poputuje ľuďom, ktorí to potrebujú

Rockové Leto oslávi svoje deviate narodeniny opäť v Nižnej na Orave. A opäť bude akcia benefičná. Výťažok z nej poputuje ľuďom, ktorí to potrebujú.

ROCKOVÉ LETO

HORKÝŽE SLÍŽE (Sk)
KONFLIKT (Sk)
CALIBER X (Sk)
LATERAL PRESENCE (Sk)
a mnohí ďalší

Piatok 3.6.2016, Nižná – Futbalová štadión
Štart: 15:00, vstupné: 5 € (predpredaj) / 7 € na mieste

Myšlienka založenia tohto už pomerne známeho minifestivalu vznikla v hlave Martina Púčaťa, člena kapely CALIBER X, ktorý spoluorganizoval aj všetkým známy Orava Rock Fest. Festival Rockové Leto vznikol na pôde mesta Tvrdošín, no neskôr sa pre lepšie organizačné podmienky presunul do susednej Nižnej.

Začiatky festivalu boli skromné, ale rok čo rok sa dvíha úroveň čoraz vyššie. Na festivale sa objavujú častejšie zvučnejšie mená a aj úroveň a meno festivalu stúpa. Za osem rokov doterajšej existencie festivalu si na pódiách zahrali kapely ako KONFLIKT, ktorý je už stálicou tohoto festivalu, Jimmy Cimbala so svojou kapelou METROPOLIS, THE PARANOID, AYA či ARZÉN, ktorý je na Orave veľmi populárny.

Na Rockovom Lete sa zúčastnili aj ďalšie kapely ako BRAINSCAN, PAPILAR zo susedného Poľska, SEVEN z Čiech ale aj domáci THE LAMPIONS, ANTHOLOGY či CALIBER X. Minifestival dáva príležitosť aj kapelám, ktoré sú v úplných začiatkoch a nemajú skúsenosti s hraním na väčších pódiách.

Šesť rokov bolo Rockové Leto úplne zadarmo a bolo závislé na sponzorských daroch. Siedmy ročník sa organizátori rozhodli festival spoplatniť symbolickým eurom a keďže podujatie nabralo na obrátkach, nielen po organizačnej stránke, ale aj menami účinkujúcich.

8. ročník sa presťahoval do Nižnej a minifestival dostal prívlastok benefičný. Výťažok 2500 eur zo vstupného bol venovaný Národnému onkologickému ústavu v Bratislave, za čo sa organizátori chcú srdečne poďakovať návštevníkom, kapelám, dobrovoľníkom, sponzorom a aj obci Nižná, a všetkým, ktorí podporili túto akciu.

„Na záver chceme pozvať všetkých fanúšikov dobrej hudby na festival v roku r2016, ktorý bude, ak nám počasie dopraje, azda najlepší už len preto, že k nám zavíta obľúbená kapela všetkých vekových kategórií HORKÝŽE SLÍŽE. Samozrejme, budeme radi, ak túto akciu podporí čo najviac ľudí a výťažok z tohto ročníka poputuje trošku adresnejšie rodinám, ktoré to potrebujú a ktorých členovia majú ťažké životné osudy a zdravotné diagnózy,“ informovali organizátori 9. ročníka.

rockove-leto-orava

Plagát ku podujatiu