PERSONÁLNE ZMENY V SIX FEET UNDER, ARAYU HOSPITALIZOVALI

Do nového týždňa vám opäť prinášame len tie najaktuálnejšie novinky zo sveta metalu. Dnes sa dozviete o personálnych rošádach v Six Feet Under a taktiež aj to, aký dopad to má na kapelu Obituary. Slayer museli zrušiť jedno vystúpenie, pretože ich líder Tom Araya bol hospitalizovaný. Manowar budú od apríla nahrávať dlhoočakávanú novinku. Deftones pripravujú albumo cover verzií. Ponúkneme vám aj nový videoklip od švédov Soilwork. Scar Symmetry zverejnili názov nového albumu. Vo Fínsku sa cez víkend rozdávali ceny Emma Gaala (obdoba Grammy). Poliaci Darzamat začnú v lete pracovať na novom albume.
Američania Six Feet Under oznámili, že prijali druhého gitaristu, ktorým sa stal dobrý priateľ kapely a člen skupiny Chimaira Rob Arnold. Ten by mal s kapelou spolupracovať na nadchádzajúcom turné a taktiež aj na novom albume, ktorý kapela začína pripravovať.Okrem Arnolda prijali do kapely aj nového bubeníka, ktorým sa stal Kevin Talley (Daath, Misery Index, Chimaira). Ako je už dlhľšie známe kapelu predčasom opustili ich pôvodný členovia basák Terry Butler a bubeník Greg Gall. Terry Butler sa definitívne po odchode zo Six Feet Under stal novým členom ďalšej legendy, tentokrát Obituary. „Asi rok som pomáhal Obituary na turné, tak som vravel chalanom, že by som sa rád stal ich členom regulérnym členom. Oni boli tiež radi a chceli mi to navrhnúť, takže som novým členom Obituary,“ vyjadril sa Butler pre floridské rádio v relácii Psycho Realms. Z pôvodnej zostavy Six Feet Under, tak ostal už iba Chris Barnes. V kapele ešte figuruje Kevin Swanson, ktorý pôsobí v Six Feet Under od roku 1998.

Slayer museli zrušiť koncert v austrálskom Sydney, pretože basák a spevák Tom Araya bol hospitalizovaný a ostal v nemocnici cez noc na pozorovanie. Žiaľ podrobnosti a dôvod jeho hospitalizácie kapela nemedializovala. V kuloároch sa však povráva, že pôjde možno o opätovné problémy s chrbticou, kvôli ktorej ho na začiatku roka 2010 museli operovať.

Podľa oficiálnej tlačovej správy sa Manowar plánujú vrátiť do štúdia v apríli, kde budú pokračovať v prácach na dlhoočakávanej novinke Hammer of the Gods. Novinku kapela už nahrá s pôvodným bubeníkom Donniem Hamzikom.

Deftones sa rozhodli vydať album coverov nazvaný Record Store Days. Album vyjde aj vo forme vinylu, ale ten sa bude volať jednoducho Covers. Deftones prirpavili 11 cover verziíí napríklad aj od Lynyrd Skynyrd, The Cardigans, Duran Duran alebo The Cure. Album by mal vyjsť u nezávislých maloobchodníkov 16. apríla.

Švédi Soilwork natočili nový videoklip ku skladbe Let This River Flow. Skladba pochádza z aktuálneho albumu The Panic Broadcast. Ideoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Ďalší švédi, tentokrát Scar Symmetry prezradili názov pripravovanej novinky. Nový album sa teda bude volať The Unseen Empire a vydá ho vydavateľstvo Nuclear Blast 15. apríla.

V sobotu 26. februára sa odovzdávali vo fínskom meste Espoo ceny Emma Gaala, čo je fínska obdoba cien Grammy. V kategórii Metal Album of the Year zvíťazila kapela Stam1na pred Apocalypticou, Him a kapelou Mokoma. Stam1na vyhrala aj kategóriu Band of the Year. 

Poľská kapela Darzamat začne pracovať na novom albume v lete tohto roka. Dôvodom neskoršieho začatia prác na novinke sú povinnosti speváka Rafala Górala na svojom sólovom projekte, ktorý by mal vyjsť v máji.