AC/DC CHYSTAJÚ DVD, ENSLAVED USPELI V SPELLEMANN AWARDS

AC/DC chystajú vydanie DVD. Tom Araya je už v poriadku. Poznáme víťazov nórskej Spellemann Awards. U.D.O. vydá v apríli singel. Ulver pripravujú nový album. My vám ponúkame jeho artwork. Bývalý spevák Anthraxu Dan Nelson má novú kapelu. Insomnium sa chystajú do štúdia. Basák Rex Brown spoločne Vinnym Apiceom založili novú kapelu.
Rockové legendy AC/DC plánujú vydať nové DVD nazvané Live At River Plate. Koncertný záznam vznikal počas turné k albumu Black Ice v Buenos Aires v roku 2009. Koncert bol snímaný 32 HD kamerami a ich vystúpenie sledovalo takmer 200 tisíc fanúšikov! Na koncerte odznelo 19 skladieb a DVD bude navyše obsahovať aj množstvo bonusových materiálov. Dátum vydania tohto DVD zatiaľ nie je známy.

Tom Araya je už fit a dokonca už spoločne so Slayer odohral aj koncert v austrálskom Melbourne. Podľa slov jeho manželky bol hospitalizovaný kvôli závratom. Závraty mal z  extrémnej dehydratácie a nedostatku odpočinku.

Počas uplynulej soboty prebehlo v Nórsku udeľovanie cien Spellemann Award, čo je nórska obdoba cien Grammy. Tento rok išlo už o 39. ročník. Víťazom Metal Category sa stali Enslaved s albumom Axioma Ethica Odinik. Spoločne s Enslaved boli nominovaní so svojimi novými albumami ešte Shining (Blackjazz), Ihsahn (After) a Solefald (Norron Livskunst). V kategórii Best Newcomer a v kategórii Best Rocjk zvíťazila blackened punková formácia Kvelertak.

Nemeckej metalovej kapele U.D.O. vyjde ešte pred oficiálnym albumom Rev-Ratptor aj singel Leatherhead. Ten bude obsahovať 4 skladby a dva videoklipy. Jeden bude na skladbu Leatherhead a druhý na Udov cover vianočnej skladby Jingle Bells. Singel vyjde 8. apríla prostredníctvom AFM Records a novinka Rev-Raptor vyjde 20. mája.

Priekopníci nórskej hudobnej scény Ulver vydajú v apríli nový album Wars of the Roses. Novinka bude obsahovať 7 skladieb a na pulty obchodov sa dostane vďaka vydavateľstvu Kscope. Artwork si vzali na starosti Trine Paulsen a Kim Solve (Arcturus, Peccatum, Solefald) a ten nájdete pod novinkami.

Po dvojročnej anabáze v kapele Anthrax spojil svoje sily spevák Dan Nelson s Danym „Shaggym“ Hoffmanom a spoločne založili rock/blues/punk/metalovú kapelu Farewell To Washington. Kapela sa chystá budúci týždeň do štúdia, kde začnú nahrávať svoje prvé demo. Kapelu tvorí okrem Nelsona a Hoffmana aj bubeník Joe Post.

Fíni Insomnium sa chystajú do štúdia, kde začnú pracovať na nových skladbách pre nadchádzajúcich skladieb. Podľa slov kapely majú pripravených asi osem songov.

Basák Rex Brown (Down, ex – Pantera) založil novú kapelu s bubeníkom Vinnym Apiceom (Heaven and Hell, ex – Dio, ex – Black Sabbath), gitaristom Markon Zavonom a spevákom Deweyom Braggom. Brown zatiaľ názov kapely nezverejnil, ale prezradil, že budú hrať niečo zmes vecí pripomínajúcu Black Sabbath, Led Zeppelin a Alice In Chains.