VADER PRECHÁDZAJÚ PERSONÁLNYMI ZMENAMI

Poliaci Vader zaznamenali personálne zmeny. Zmenili bubeníka a kapelu opustil aj basák. Napalm Death dokončili práce na novom albume a teraz hľadajú vydavateľstvo. David Ellefson prezradil, že Megadeth už pracujú na novom albume. Ozzy Osbourne znovu vydá dva svoje klasické albumy. Obituary a Grave sa v rámci európskeho turné predstavia v Prahe a v Bratislave. Holanďania Centurian pracujú na novom albume. Skeletonwitch zmenili bubeníka. Scar Symmetry zverejnili artwork k novému albumu.

Kvôli rodinným záležitostiam sa rozhodol bubeník Pawel „Paul“ Jaroszewicz opustiť kapelu Vader. Pre kapelu je najhoršie to, že ich opustil počas nahrávania nového albumu Welcome To the Morbid Reich a kapelá má aj potvrdených niekoľko vystúpení v máji, júni a júli. Vader však našťastie zohnali rýchlu áhradu, ktorou sa stal 21 – ročný talentovaný anglický bubeník James Stewart, ktorý predtým pôsobil v kapele Divine Chaos. Stewart už s kapelou v minulosti odohral pár vystúpení a tak voľba pri výbere nového bubeníka padla bez dlhšieho váhania práve na neho. Okrem Jaroswewicza kapelu opúšťa aj basák Tomasz „Reyash“ Rejek, ktorý v kapele pôsobil dva roky.

Grindocoroví veteráni Napalm Death dokončili práce na 14. albume, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka. Novinka sa nahrávala s Jamesom Walfordom a Russom Russellom. Kapela však stále zatiaľ nemá vydavateľstvo, ktoré by im novinku vydalo. Ich nová skladba Legacy Was Yesterday sa zatiaľ objaví na výberovom disku časopisu Decibel Magazine.

V nedávnom rozhovore Grega Patta (UGO) s Davidom Ellefsonom prezradil basák Megadethu, že kapela už začala pracovať na novom albume. Novinka by mala obsahovať typické prvky Megadethu, ale nemáme od nich očakávať prsný dátum vydania, pretože kapela sa nerada obmedzuje termínmi.

Posledný májový týždeň znovu vyjdu Ozzymu Osbourneovi jeho dva albumy Blizzard of Ozz (s nikdy nevydanými bonusovými skladbami) a Diary of A Madman. Oba albumy budú k dispozícii osobitne na CD alebo vinyle, alebo si ich budete môcť zadovážiť aj vo forme boxsetu.

Legendárni americkí deatheri Obituary sa chystajú na európske turné Metal Chainsaw Massacre, na ktorom sa predstavia s ďalšou legendou, švédmi Grave a ich krajanmi Pathology. Dobrá správa prišla aj pre českých a slovenských fanúšikov. Metal Chainsaw Massacre uvidia totiž aj oni. V pražskom Rock Cafe vystúpi toto trio 16. apríla a o deň neskôr sa predstavia kapely aj v bratislavskom Majesticu.

Znovuzrodená holandská deathová kapela Centurian pripravuje nový, zatiaľ bezmenný materiál. Kapela má zatiaľ hotových šesť skladieb.

Američania Skeletonwitch už nepočítajú so službami bubeníka Derricka „Mullet Chada“ Naua. Dočasne ho v kapele nahradí Tony Laureano (Dimmu Borgir, 1349, Angelcorpse, Nile).

Švédi Scar Symmetry sa pomaly pripravujú na vydanie novinky The Unseen Empire, ktorá vyjde 15. apríla prostredníctvom Nuclear Blast. Novinka bude obsahovať 9 nových skladieb a jej artwork nájdete o kúsok nižšie.