MACHINE HEAD ZAČNÚ NAHRÁVAŤ NOVÝ ALBUM

Machine Head už tento víkend začnú nahrávať siedmy album. In Flames zverejnili artwork k novému albumu. Bloodbath zverejnili podrobnosti o pripravovanom DVD. Deicide sa v rámci európskeho turné predstavia v Prahe a v Košiciach. Američanov Chimaira opustil bubeník. Revocation zverejnili podrobnosti o novom albume. Queens of the Stone Age znovu vydajú debutový album. Herec William Shatner pripravuje koncepčný album s hviezdnymi hudobníkmi. Basák Tomas Koefoed opustil dánsku kapelu Mnemic.
Američania Machine Head začnú už v sobotu 16. apríla nahrávať siedmy album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť koncom leta prostredníctvom Roadrunner Records. Vo videu, ktoré nájdete pod novinkami hovoria členovia kapely o tvorčom procese pri tvorení nového albumu.

In Flames zverejnili artwork pripravovaného albumu Sounds of A Playground Fading, ktorý vyjde 20. júna prostredníctvom Century Media Records. Na novinke bude 13 nových skladieb, ktoré sa nahrávali pod dozorom Roberta Laghiho (Hardcore Superstar, Sonic Syndicate). Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédska death metalová superskupina Bloodbath vydá 25. apríla dlhoočakávané DVD Bloodbath Over Bloodstock prostredníctvom Peaceville Records. Záznam sa natáčal v auguste 2010 na festivale Bloodstock. Ako bonusové zábery budú slúžiť tie, ktoré kapela nahrala počas koncertu na festivale Party San v roku 2008. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na pekný 16 – stranový booklet.

Deicide zverejnili plán svojho európskeho turné, na ktoré sa vyberú spoločne s ďalšími neznabohmi Belphegor. Turné bude trvať presne mesiac od 17. júna do 17. júla. Dobrá správa pre slovenských a českých fanúšikov je, že kapely vystúpia aj v našich krajinách. Najprv sa Deicide a Belphegor predstavia 3. júla v pražskom klube Exit Chmelnice a 15. júla vystúpia v košickom Colloseu.

Kapelu Chimaira sa rozhodol opustiť bubeník Andols Herrick. „Už nie som členom kapely Chimaira a vlastne som nebol ich členom už pred Vianocami,“ vyjadril sa o svojom odchode Herrick.

Bostonská kapela Revocation dokončila práce na novom albume Chaos of Forms, ktorý vyjde v auguste prostredníctvom Relapse Records. Novinka sa nahrávala s Peteom Rutchom. Na novom albume nájdeme 12 skladieb, ktoré majú celkovú stopáž približne 45 minút.

Reedícia rovnomenného debutového albumu kapely Queens of the Stone Age z roku 1998 vyjde 17. mája prostredníctvom Rekords Rekords/Domin. Na reedícii nájdete o tri skladby viac, tie sú z EP/Split Spiders and Vinegaroons, ktoré nahrali s kapelou Kyuss. Reedícia vyjde v klasickom CD formáte a aj na vinyle.

Legendárny herec William Shatner pripravuje koncepčný album Searching For Major Tom, ktorý má byť vydaný na konci tohto roka. Má na ňom byť 19 skladieb v klasickom rockovom šate. Na albume však budú hosťovať hviezdy hudobného neba. Za všetkých spomenieme aspoň niektoré. Ritchie Blackmore, Ian Paice, Zakk Wylde, Mike Inez alebo Michael Schenker.

Mnemic opúšťa basák Tomas „Obeast“ Koefoed. Ako dôvod uvádza, že je čas na zmenu. Koefoed pôsobil v kapele 8 rokov.