NOVINKA OD LACUNA COIL VYJDE AŽ V ROKU 2012

Vydanie nového albumu LACUNA COIL sa presúva z októbra na začiatok budúceho roka. Derek Sherinian (DREAM THEATER) zverejnil podrobnosti a artwork o siedmom sólovom albume. ACCEPT zverejnili playlist z koncertu, na ktorom nahrávali DVD. FLESHGOD APOCALYPSE natočili svoj prvý klip. SANCTUARY pribrali do zostavy nového gitaristu. WHITE WIZARD prezradili podrobnosti o novom albume. Čechom KREYSON znovu vydajú dva staré albumy. DRAGONLAND začali nahrávať nový album.
Century Media Records presunuli vydanie nového albumu Dark Adrenaline od talianov LACUNA COIL z októbra na začiatok budúceho roka. V tlačovej správe k tejto udalosti sa kapela vyjdarila, že ju to mrzí, ale to čakanie fanúšikov na nový album bude stáť zato.

Uznávaný klávesák Derek Sherininan (DREAM THEATER, BLACK COUNTRY COMMUNION) vydá 5. septembra svoj siedmy sólový album Oceana prostredníctvom Mascot Records. O produkciu novinky sa postaral samotný Sherinian a Simon Phillips. Na albume bude aj množstvo zaujímavých hostí ako napríklad Joe Bonamassa, Steve Lukather, Simon Phillips, Steve Stevens alebo Doug Aldrich. Nový sólový album bude obsahovať 9 nových skladieb a jeho artwork nájdete pod dnešnými novinkami. 

Heavy metalová legenda ACCEPT zverejnila playlist z vystúpenia na nemeckom festivale Bang Your Head, počas ktorého natáčala DVD. Tu je Playlist: Teutonic Terror, Bucket Full of Hate, Starlight, Breaker, New World Comin, Restless And Wild, Son Of A Bitch, Metal Heart, Neon Nights, Bulletproof, Losers And Winners, Aiming High, Princess Of The Dawn, Up To The Limit, No Shelter, Fast As A Shark, Pandemic, Balls To The Wall.

Talianski symfonickí deatheri FLESHGOD APOCALYPSE natočili debutový videoklip na skladbu The Violation, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom albume Agony, ktorý sa na pulty obchodov dostane 9. augusta. Klip režíroval Salvatore Perrone a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Znovuzrodená kapela SANCTUARY, v ktorej zostave figurujú Warrel Dane a Jim Sheppard vzali do kapely druhého gitaristu Shannona Sharpa, ktorý je jeden z administrátorov webu metalguitarist.org.

Američania WHITE WIZZARD vydajú 19. septembra nový album Flying Tigers prostredníctvom vydavateľstva Earache Records. Novinka bude obsahovať 12 nových skladieb, ktoré budú v klasickom NWOBHM šate.

Ulterium Records znovu vydajú 5. augusta albumy Anděl na úteku (1990) a Crusaders (1992) od českej kapely KREYSON.

DRAGONLAND začali nahrávať pokračovateľa albumu Astronomy. Novinka sa bude nahrávať v dánskych štúdiách Jacoba Hansena. Novinka bude koncepčným albumom. Názov nového albumu a dátum vydania zatiaľ kapela nezverejnila.