EDGUY NATÁČALI NOVÝ KLIP, D. FILTHA SPACIFIKOVALA OCHRANKA

EDGUY dokončili nahrávanie nového videoklipu. Dani Filth (CRADLE OF FILTH) sa dostal do potyčky s ochrankárom na francúzskom festivale. VADER a ARKONA ponúkajú videoukážky pred vydaním nových albumov. KVELERTAK vyadajú deluxe edíciu úspešného debutového albumu. DISTURBED by si mali dať na konci augusta dlhšiu pauzu. Hudobný producent Michael Wagener pripravuje nové inštruktážne DVD. CATAMENIA vydá nabudúci rok kompilačný album.
Nemci EDGUY dokončili nedávno natáčanie videoklipu na skladbu Robin Hood, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom albume Age of the Joker. Klip režíroval Oliver Sommer (AVANTASIA, HELLOWEEN) a v klipe pôjde o satiru na film Errola Flynna The Adventures of Robin Hood. Miniatúrny epos sa nahrával v lese s množstvom nemeckých hercov. Momentálne prebieha spracovanie videoklipu, ktorý by mal mať svoju rpemiéru 5. augusta.

Počas francúzskeho festivalu Léz Arts sa dostal do konfliktu s bezpečnostnou službou Dani Filth (CRADLE OF FILTH). Hoci detaily tohto incidentu sú iba veľmi strohé, na stránkach festivalu sa objavilo, že organizátori boli nútení zavolať ochranku a miestnu políciu, pretože líder CRADLE OF FILTH bol agresívny a nezvládnuteľný a stal sa nebezpečný nielen pre ostatných, ale aj pre seba. Potýčke vraj predchádzala Filhtova hádka s ochrankárom. Kvôli zraneniam, ktoré Dani Filth utrpel počas tohto incidentu bola kapela nútená zrušiť vystúpenie na blížiacom sa festivale Wacken Open Air. Ležiaceho Daniho Filtha a na ňom ochrankára, ktorý ho spacifikoval pohotovo odfotil basák Hoya Roc z kapely MADBALL. Túto fotku nájdete pod dnešnými novinkami.

VADER zverejnili prvý videotrailer k novému albumu Welcome To the Morbid Reich. Jeho vydanie sa už nezadržateľne blíži, pretože nový album sa doistane na pulty obchodov už 12. augusta. Na novinke bude 12 skladieb a videotrailer k nemu nájdete pod dnešnými novinkami.

Ruská ARKONA plánuje vydať 26. augusta nový album nazvaný Slovo. Nový album by mal obsahovať 14 nových skladieb. Pod novinkami nájdete videotrailer, ktorý okrem popisu obsahuje ukážky z nového albumu.

Nóri KVELERTAK majú za sebou úspešný rok a preto sa rozhodli, že 27. septembra vydajú deluxe edíciu ich úspešného debutového albumu Kvelertak. Deluxe edícia bude obsahovať CD + DVD, ďalej pôvodnú verziu albumu obohatenú o ďalších šesť skladieb. NA DVD nájdeme 8 záznamov z ich vystúpení a zo zákulisia.

Čoraz častejšie počuť fámy o rozpade kapely DISTURBED. Malo by sa tak stať na konci augusta po skončení juhoamerického turné. Spevák kapely David Draiman tieto informácie ani nepoprel, ale ani nevyvrátil. „My nevieme čo robíme. Všetko, čo môžem povedať je, že budeme preč na dlhú dobu,“ uverejnil Draiman v piatok na svojom Twitter profile.

Michael Wagener, ktorý je hudobný producent a zvukový inžinier chystá ďalšie inštruktážne DVD. Bližšie informácie zatiaľ zverejnené však neboli. Wagener sa stal známym vďaka spolupráci s mnohými hard rockovými a heavy metalovými kapelami na konci osemdesiatych rokov minulého storočia. Na celom svete sa predalo vyše 94 miliónov albumov, na ktorých sa Wagener podieľal. Z najznámejších jeho spoluprácí menujme aspoň kapely METALLICA, DOKKEN, MÖTLEY CRUE, PLASMATICS, QUEEN, POISON alebo Rhandy Rhoads.

Fínska kapela CATAMENIA by sa mala na konci septembra ocitnúť v štúdiu, kde znovu nahrá výber starších piesní pre nadchádzajúci kompilačný album, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka.