POZNÁME PRVÉ POTVRDENÉ KAPELY NA WACKEN 2012

Wacken Open Air prezradil prvé potvrdené mená nabudúci rok. Marty Friedman (ex – MEGADETH) dokončil práce na novom albume. Švédi DARKANE majú staronového vokalistu. DYING FETUS začnú v novembri nahrávať nový album. Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) začne nahrávať audio verziu svojej knihy. Spevák DISTURBED vysvetlil dôvody prečo si chce dať kapela pauzu. BAL SAGOTH znovu vydajú dva najúspešnejšie albumy a prvé demo. CEPHALIC CARNAGE znovu vydajú album Lucid Interval. 

Ešte sú len dva od skončenia 22. ročníka legendárneho festivalu Wacken Open Air a organizátori už potvrdili prvé mená na ďalší rok. Festival sa uskutoční v dňoch 2. – 4. augusta a zatiaľ sú najväčšími lákadlami industriálne legendy MINISTRY, ktorí zažijú comeback, pretože v roku 2008 ukončili kariéru. Ďalej vystúpia na Wackene SCORPIONS, HAMMERFALL, AMON AMARTH, GAMMA RAY, U.D.O. a CRADLE OF FILTH. O ďalšie veľké mená núdza určite nebude, takže časom určite pribudnú.

Gitarista Marty Friedman (ex – MEGADETH) dokončil práce na svojom novom albume Tokyo Jukebox 2, ktorý vydá 14. septembra prostredníctvom vydavateľsvtva Avex. Album by mal zatiaľ vyjsť iba v Japonsku a nadväzuje na dva roky starý album Tokyo Jukebox.

Vokalista Jens Broman sa rozhodol opustiť švédsku thrashovú kapelu DARKANE. Dôvodom jeho odchodu sú osobné problémy a to, že už v hudbe DARKANE nenachádzal inšpiráciu. Na jeho miesto sa vráti Lawrence Mackrory, ktorý naspieval debutový album Rusted Angel (1999). Mackrory zažije svoj comeback 20. septembra vo Francúzsku, kde kapela vystúpi na Euróspkom turné spoločne s DESTINITY a DEVASTATING ENEMY.

Deatheri DYING FETUS sa chystajú v novembri do štúdia, kde začnú nahrávať nástupcu albumu Descent Into Depravity, s ktorým sa pred dvoma rokmi dokonca prebojovali do rebríčka Billboard. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka.

Dnes by mal začať Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) nahrávať audio verziu svojej knihy Seven Deadly Sins – Setting the Argument Between Born Bad and Damaged Good.

Spevák DISTURBED David Draiman vysvetľuje v rozhovore pre časpois Revolver Magazine, prečo kapela zvažuje pauzu, prípadne koniec kariéry. „Absolútna pravda je, že počas 12 rokov sme boli v jednom kolotoči. Nahrávanie, turné, narhávanie…, celý náš svet bol stále DISTURBED. Chcem, aby bolo úplne jasné, že medzi členmi kapely nepanujú žiadne nepriateľské vzťahy, títo chlapci sú moji bratia, máme sa veľmi radi a navzájom k sebe máme veľký obdiv a úctu.“ Draiman vysvetľuje, že za ich rozhodnutím stojí okrem spomenutých dôvodov aj nestabilita nahrávacích spoločností a hudobný priemysel ako taký. Ako to bude ďalej s budúcnosťou tejto kapely ukáže až čas.

Britskí fantasy metalisti BAL SAGOTH znovu vydajú dva svoje najúspešnejšie albumy The Power of Cosmic (1999) a Atlantis Ascedant (2001). Albumy vyjdu ešte v tomto roku a budú v digipackovej limitovanej edícii s rožšíreným bookletom. Kapela okrem toho plánuje znovu vydať aj svoje demo z roku 1993.

Američania CEPHALIC CARNAGE znovu vydajú album Lucid Interval (2002) v septembri prostredníctvom Relapse Records. Album bude mať nový booklet a bude rozšírený o nikdy nevydané bonusové skladby.