KLÁVESÁK JORDAN RUDESS ZLOŽIL PIESEŇ PRE STEVEA JOBSA

Jordan Rudess (DREAM THEATER) zložil pieseň pre zosnulého Steva Jobsa. SOULFLY oznámili meno vokálneho hosťa na novom albume. Američania TERROR zverejnili video trailer ku chystanému CD/DVD. PAIN museli zrušiť portugalské koncerty. Česká kapela MASTERS HAMMER začne nahrávať nový album. CRUADALACH vydajú debutový album prostredníctvom zahraničného vydavateľstva. THEOCRACY zverejnili podrobnosti o novom albume. THRESHOLD vstúpili do štúdia. FULLFORCE začali písať materiál pre druhý album. TESSERACT museli zrušiť európske turné a ruší sa aj koncert v ČR. ANDROMEDA vydá nový album. Česká kapela SECRET OF DARKNESS prichádza s debutovým albumom.
Jordan Rudess (DREAM THEATER) zložil pieseň pre spoluzakladateľa spoločnosti Apple Stevea Jobsa, ktorý zomrel 5. októbra vo veku 56 rokov. Jobs prehral svoj boj s rakovinou. „Aj keď som sa nikdy so Stevom Jobsom nikdy osobne nestretol, jeho práca veľmi ovplyvnila môj život a moju prácu. Som vďačný, že som sa mal šancu dotknúť jeho ideí a že sa snami podelil o svoje vízie. Zložil som pre neho skladbu, ktorý som napísal pre svoj iOS nástroj, ktorý má názov MorphWiz a venoval som ho tomuto úžasnému a inšpiratívnemu človeku,“ opísal svoj vzťah k Jobsovi tento uznávaný klávesák. Skladbu pre Stevea Jobsa nájdete pod dnešnými novinkami.

Z tábora SOULFLY sa dostala do sveta ďalšia správa, Max Cavalera prezradil, že na novom albume hosťuje v jednej skladbe vokalista amerických deathcoristov OCEANO Adam Warren.

Americká hc kapela TERROR zverejnila tretiu časť video traileru, ktorý slúži ako upútavka na CD/DVD Keepers of the Faith. Video trailer nájdete pod dnešnými novinkami.

S promotérmi nemáme problém len v našej krajine. PAIN zrušili dva koncerty, ktoré mali odohrať v rámci turné You Only Live Twice Tour 2011 začiatkom mesiaca v Portugalska. Podľa slov Petra Tägtgrena viacerí fanúšikovia nevedeli kde si majú kúpiť lístok na koncerty a bez vedomia kapely zrušil portugalský promotér jeden z koncertov. PAIN sa tak rozhodli zrušiť pre istotu aj duhý koncert.

Legendárna česká kapela MASTERS HAMMER začne na konci novembra nahrávať nový album. Na pokračovateľovi comebackového albumu Mantras by sa malo objaviť deväť skladieb.

Český folkmetalový klan CRUADALACH přichází se skvělou zprávou pro všechny své příznivce! Naše debutové album Lead – Not Follow vyjde 4. listopadu u společnosti Black Bards v západní Evropě a rovněž v USA skrz distribuci Relapse Records, ovšem neméně nadšeni jsme z faktu, že díky licenční smlouvě získané tuzemským vydavatelstvím MetalGate deska vyjde i na našem území. A to dokonce ještě dříve – oficiálním datem vydání pro Českou a Slovenskou republiku tak bude den 28. října, kdy se nahrávka poprvé objeví k dostání na Samhainfestu 2011 v Brně (28/10 klub Favál, kde CRUADALACH vystoupí po boku Percival Schuttenbach z Polska, italských válečníků Krampus a moravských Clawed Forehead) a o den později na pražské zastávce (29/10, klub Exit-Us, stejná sestava). Na obě akce je vstupné 200,- a na obou akcích proběhne křest této pro nás zcela klíčové desky! Vlastní vydání CD pak bude podpořeno západoevropským tour Black Trolls Over Europe III (12.-20.11.), na němž budeme bořit pódia po boku německých SUIDAKRA, ODROERIR a XIV. DARK CENTURIES, irských WAYLANDER a holandských CHAIN OF DOGS. První zastávkou devítidenního tour bude Black Troll Winterfest 2011 s nebývale silným line-upem v čele s IMMORTAL, PRIMORDIAL, MOONSORROW, TÝR či ENSIFERUM.  Debutové album Lead – Not Follow vzniklo v Haciendě Miloše Dodo Doležala v průběhu června a července 2011 a objeví se na něm i hosté – kromě výborného perkusisty Václava Lišky, jenž dal některým pasážím ten správný "tribal" feeling, i Ana Backonja z chorvatsko-bulharského projektu Terra Balkanica a bývalá zpěvačka STRIBOG, kapely, kterou jste měli možnost vidět na jaře v rámci našeho Beltinefestu 2011.  Dokonce i Dodo na desce udělal šestnáctkrát „hu!“ v pozadí, takže je na albu i jeho „vokál“! Seznam skladeb: 01 – Dubh, 02 – Rage starts here, 03 – Nezlomní, 04 – Living with Pride, 05 – Blejanje na mjesec, 06 – Signal Fires, 07 – Cruadalach, 08 – Morrigan, 09 – For my Bleeding Friends, 10 – Hear our Voices!, 11 – The Promise. – Tlačová správa. Pod novinkami nájdete oficiálny trailer kapely pred vydaním debutového albumu.

Američania THEOCRACY, ktorí sa v závere októbra predstavia štyrikrát slovenskému a českému publiku, zverejnili, že nový album As the World Bleeds vyjde 25. novembra prostredníctvom Ulterium Records a bude na ňom desať nových skladieb.

THRESHOLD vstúpili do štúdia Thin Ice, kde začali nahrávať v poradí deviaty štúdiový album. Podľa slov klávesáka Richarda Westa má kapela asi 75 minút materiálu, ktorý by sa mal všetok dostať na nový album. 

Švédska power metalová kapela FULLFORCE zverejnila na svojom facebooku, že kapela dokončuje písanie skladieb pre druhý album. Členovia tejto formácie chcú začať nahrávať album na prelome rokov.

Koncert TESSERACT, ktorý sa mal uskutočniť 18. októbra v pražskom klube Modrá Vopice bol zrušený, pretože kapela zrušila celé turné. Dôvodom je ochorenie jedného z členov kapely.

Švédska progresívna kapela ANDROMEDA vydá 25. novembra nový album Manifest Tyranny prostredníctvom Inner Wound Recordings. Novinka bude obsahovať desať nových skladieb.

Česká kapela SECRET OF DARKNESS přichází se svým debutovým CD (In)Humanity! Album plné energického a melodického metalu neskrývající vliv chladného severu vychází 22.října u Metalgate v digipack edici. Na desce, která se natočila v průběhu června tohoto roku ve studiu Šopa, najdete 10 skladeb včetně bonusové Katharsis. Ochutnávku v podobě 3 skladeb můžete poslouchat na http://www.bandzone.cz/secretofdarkness. Křest (In)Humanity proběhne 22.10.2011 ve Varnsdorfském RC Peklo za podpory kapel UNBORN, THE RAYS OF THE SUN, AREA CORE a CRIPPLED FINGERS. – Tlačová správa.