SPRÁVY OD SONATA ARCTICA, MINISTRY ALEBO DEVIN TOWNSEND

SONATA ARCTICA začala pracovať na novom albume. MINISTRY prezradili názov nového albumu. DEVIN TOWNSEND nahráva novú skladbu pre časopis Terrorizer. Na turné kapely MASSACRE vystriedali MACABRE Švédov GRAVE. GOJIRA pracujú na novom albume. Bulharská kapela EUFOBIA sa predstaví dvakrát na Slovensku. Nóri TROLLFEST sa chystajú nahrávať nový album. Ukrajinci BALFOR vystúpia v Košiciach. Briti ARCHITECTS pripravujú nový singel.
SONATA ARCTICA vydáva 15. novembra DVD Live In Finland. Avšak spevák Tony Kakko prezradil, že kapela začína pracovať na nových skladbách pre pokračovateľa albumu The Days of Grays.

Američania MINISTRY prezradili názov comebackového albumu. Novinku teda pomenovali Relapse a tá by sa mala dostať na pulty obchodov začiatkom budúceho roka. Zostava kapely pre nadchádzajúce Relapse Tour bude takáto: Al Jourgensen – vokály, Mike Scaccia – gitara, Tommy Victor – gitara, Tony Campos – basgitara, Aaron Rossi – bicie a John Bechdel – klávesy.

DEVIN TOWNSEND nahráva novú skladbu Fear Candy pre britský časopis Terrorizer, ktorý bude oslavovať sté číslo. „Terrorizer ma podporujú už niekoľko rokov a to aj vo chvílach, kedy nebolo všetko, tak ako malo byť. Chlapci my vždy kryly chrbát, takže toto je jeden zo spôsobov ako sa im môžem odvďačiť,“ prezradil samotný Townsend o jeho spoluprácu s týmto časopisom.

O turné nazvanom Army of Darkness kapely MASSACRE sme vás už informovali. Spoločne s MASSACRE mali odohrať toto turné na prelome januára a februára 2012 aj Švédi GRAVE. Avšak podľa najnovších správ ich nahradia Američania MACABRE. Tretinu turné odohrá s týmito kapelami aj formácia MASTER na čele s Paulom Speckmannom.

Členovia francúzskej kapely GOJIRA vstúpili do štúdia v New Yorku, kde začali nahrávať nový album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka.

Ku turné The Signs of Hell Tour kapiel GORGOROTH, VADER a VALKYRJA sa pripojí aj bulharská skupina EUFOBIA. To znamená, že EUFOBIA sa predstaví aj slovenskému publiku a to už 30. novembra, kedy toto turné zavíta do Košíc. Títo Bulhari sa potom od týchto kapiel odpoja a budú prezentovať koncertami ich posledný štúdiový album Cup of Mud a na Slovensko sa ešte vrátia. Stane sa tak 11. decembra, kedy vystúpia v Prešove.

Nóri TROLLFEST sa tiež chystajú na konci tohto mesiaca do štúdia, kde začnú pracovať na piatom albume nazvanom Brumlebassen, ktorý by sa mal dostať na pulty obchodov začiatkom budúceho roka prostredníctvom NoiseArt Records. Tejto folk metalovej kapele pritom vyšiel posledný štúdiový album En Kvest For Den Hellige Gral koncom apríla 2011. My ešte dodáme, že TROLLFEST tvoria členovia kapiel URGEHAL, PANTHEON I, UNTIME alebo POWESWORD.

Ukrajinskí blackáči BALFOR si pripravili na december európske turné Under The Colours Of Death, v rámci, ktoré sa predstavia 21. decembra aj v Košiciach.

Britská kapela ARCHITECTS vydá 5. decembra svoj nový singel pomenovaný Devils Island.