BLACK SABBATH PREZRADILI PRVÉ ZASTÁVKY SVETOVÉHO TURNÉ

BLACK SABBATH zverejnili prvé zastávky plánovaného turné v roku 2012. WITHIN TEMPTATION plánujú špeciálne akustické turné po Holandsku. Ku projektu NUFUTIC sa pripojil bubeník NECROPHAGIST a vokalista SADIST. GWAR budú pokračovať v turné podľa plánu aj na európskom kontinente.
BLACK SABBATH v pôvodnej zostave zverejnili prvé potvrdené zastávky na ich najbližšom svetovom turné. Kapela však ohlásila, že chce zavítať aj do krajín, kde nikdy predtým nehrali. Prvé potvrdené koncerty: 18.5.2012 – Moskva, Rusko – Olimpiski, 20.5. – St. Petersburg, Rusko – New Arena, 23.5. – Helsinki, Fínsko – Hartwall Arena, 25.5. – Štokholm, Švédsko – Stadium, 29.5. – Bergen, Nórsko – Bergen Calling Festival, 31.5. – Oslo, Nórsko – Spektrum, 2.6. – Malmö, Švédsko – Malmö Stadium, 4.6. – Dortmund, Nemecko – Westfalenhalle, 10.6. – Donnington, UK – Download Festival, 12.6. – Rotterdam, Holandsko – Ahoy, 15.6. – Bilbao, Španielsko – Azkena Rock Festival, 17.6. – Nantes, Francúzsko – Hellfest, 19.6. – Paríž, Francúzsko – Bercy, 22.6. – Dessel, Belgicko – Graspop Metal Meeting, 24.6. – Miláno, Taliansko – Gods of Metal. Žiaľ zatiaľ pre slovenských a českých fanúšikov nie je ani jedno miesto zaujímavé, ale verme, že BLACK SABBATH sa predstavia aj poblíž našich krajín.

WITHIN TEMPTATION zverejnili video upútavku na ich pripravované akustické turné The Unforgiving Theater Tour, ktoré sa začne v marci 2012. Kapela bude na tomto turné hrať špeciálne akustické verzie skladieb z posledného albumu The Unforgiving a dojde aj na staršie kúsky. Žiaľ toto turné sa odohrá iba na území Holandska. Video upútavku na toto nepochybne zaujímavé turné nájdete pod dnešnými novinkami.

Bubeník Romain Goulon (NECROPHAGIST) a vokalista Trevor Sadist (SADIST) sa pridali ku metalovému projektu NUFUTIC, ktorý založili basák Jeroen Paul Thesseling (PESTILENCE, ex – OBSCURA) a taliansky gitarista a klávesák Tommy Talamanca (SADIST). Muzikanti momentálne pracujú na prvom albume.

Zvyšní členovia kapely GWAR oznámili, že aj po tragickej smrti Coryho Smoota budú pokračovať v pláne turné Return of the World Maggot Tour a v januári zavítajú do Európy. Pôvodne chceli GWAR turné urušiť, ale aj podľa slov ich manažéra je najlepšie aj pre nich samotných, aby odohrali zvyšné koncerty naplno. Kapelu v tom podporuje aj Coryho rodina.