DYING FETUS PREZRADILI NÁZOV PRIPRAVOVANÉHO ALBUMU

DYING FETUS prezradili názov nového albumu a zverejnili k nemu aj video trailer. Poznáme nominované kapely na nórske ceny Spellemann Awards. Na novinkách pracujú kapely SYBREED, CORROSION OF CONFORMITY, MUNICIPAL WASTE, SIGH a ANGELUS APATRIDA. Bubeník Steven Sweet (WARRANT) vydá vianočný album. Projekt THE INIQUITY DESCENT, v ktorom pôsobí spevák FINNTROLL podpísal zmluvu s Massacre Records. Indie Recordings majú pod svojimi krídlami novú kapelu RIBOZYME.
DYING FETUS zverejnili názov nového albumu, ktorý pomenovali Reign Supreme. Materiál sa nahrával s producentom Steveom Wrightom (SLIPKNOT, MISERY INDEX). Promo správy o novom albume píšu, že by malo ísť o návrat ku koreňom. Pripomíname, že Reign Supreme vyjde v polovici roku 2012 prostredníctvom Relapse Records. Pod dnešnými novinkami nájdete aj video trailer na nový album.

Nórske kapely SHINING, TAAKE, VREID a INSENSE sú nominované v kategórii „Metal“ Category na 40. udeľovaní nórskych hudobných výročných cien Spellemann Awards. O víťazovi sa rozhodne 14. januára v hlavnom meste Oslo.

Švajčiari SYBREED začali pracovať na novom albume nazvanom God Is An Automaton, ktorý by mal vyjsť v budúcom roku prostredníctvom Listenable Records.

CORROSION OF CONFORMITY vydajú vo februári zatiaľ nepomenovaný album prostredníctvom Candlelight Records. Materiál sa nahrával Davea Grohla (FOO FIGHTERS, ex – NIRVANA) s dlhoročným producentom kapely Johnom Custerom. Novinka by mala obsahovať 11 skladieb a dva bonusy, ktoré sa objavia na deluxe edícii a na vinyle. Viac informácií kapela zatiaľ nezverejnila.

Američania MUNICIPAL WASTE dokončili práce na piatom štúdiovom albume The Fatal Feast, ktorý vyjde na jar 2012 prostredníctvom vydavateľského gigantu Nuclear Blast.

Bubeník kapely WARRANT Steven Sweet vydá vianočný album Steven Sweets Family Christmas prostredníctvom Downboys Records a iTunes. Na tomto špeciálnom albume bude 7 skladieb.

THE INIQUITY DESCENT je metalový projekt, v ktorom pôsobí vokalista FINNTROLL Matthias „Vreth“ Lillmans a tí oznámili, že podpísali zmluvu s vydavateľstvom Massacre Records, ktoré im vydá debutový album.

Japonci SIGH vydajú v marci 2012 v poradí už deviaty album nazvaný In Somniphobia. Novinka sa dostane na pulty obchodov vďaka Candlelight Records.

Španielski thrasheri ANGELUS APATRIDA začali nahrávať štvrtý album spoločne s producentom Danielom Cardosom (ANATHEMA, ANNEKE VAN GIERSBERGEN). Na novinke by malo byť desať skladieb a kapela chystá aj dve bonusové piesne.

Indie Recordings zobrali pod svoje krídla v Európe menej známejšiu rock/metalovú kapelu RIBOZYME, ktorá je na scéne už viac ako desať rokov.