UNISONIC ZVEREJNILI VIDEOKLIP, BRUTAL ASSAULT ĎALŠIE KAPELY

Dnešné novinky sú naozaj nesmierne bohaté na zaujímavé správy z táborov viacerých zvučných mien. Už včera zverejnili UNISONIC debutový videoklip. Poznáme ďalšie tri kapely potvrdené na 17. ročník festivalu Brutal Assault. VAN HALEN zverejnili artwork k novému albumu. SUFFOCATION dokončujú nový album. Naopak GRAVE ho iba začínajú nahrávať. BENEATH THE MASSACRE zverejnili lyrické video k novej skladbe. FIREWIND zverejnili názov nového albumu. Nórski blackáči TAAKE pobúrili svojou nomináciou na Spellemann Awards islamskú verejnosť. QUIET RIOT sa rozišli so spevákom, BORN OF OSIRIS s gitaristom. Ďalej vás informujeme o novinkách IN THIS MOMENT a DUNDERBEIST.
Kapela UNISONIC, v ktorej pôsobia bývalí členovia HELLOWEENU Michael Kiske a Kai Hansen zverejnila prvý oficiálny videoklip na skladbu Unisonic. Videoklip režíroval Martin Hausler, ktorý spolupracoval už aj s MEATL LOAF, GOTTHARD, HELLOWEEN alebo MOTӦRHEAD. Podľa tlačovej správe ku klipu predstavuje toto video silnú kapelu vystupujúcu vo veľkolepej tanečnej sále v Heidelbergu v Nemecku. Nový videoklip nájdete pod dnešnými novinkami. My pripomíname, že debutový album UNISONIC vyjde v marci.

Je to další významný díl do mozaiky zvané Brutal Assault 2012. Své vystoupení na 17. ročníku festivalu právě potvrdili britští pionýři industriální hudby GODFLESH! Formace založená v roce 1988 Justinem Broadrickem a G.C.Greenem, mj. bývalými členy Napalm Death, byla až do roku 2002 jednou z nejvlivnějších na poli experimentálně/industriální hudby. Po svém rozpadu přišel předloňský reunion, který kromě živých vystoupení znamená i započaté práce na nové desce. Definice „Brutal death metal s vlivy hudby středního Východu“ k sobě váže jediné jméno – NILE. Kapela sdružená kolem svého duchovního otce Karla Sanderse patří již dvě dekády mezi nejváženější deathmetalové formace s konstatně vysoko posazenou laťkou výkonnosti. NILE jsou momentálně uprostřed práce na novém albu, které by mělo vyjít v tomto roce. Třetím přírůstkem se stávají norští blackmetalisté KAMPFAR. Severská formace patří mezi stabilní představitele tamní scény a v loňském roce zabodovala vysoce ceněným albem Mare, které vyšlo u labelu Napalm Records. – Tlačová správa.

Legendárna formácia VAN HALEN vydá nový album s pôvodným spevákom Davidom Lee Rothom nazvaný A Different Kind Of Truth. Novinka vyjde 7. februára. VAN HALEN zverejnili artwork k tomuto albumu, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami. 

Americké death metalové legendy SUFFOCATION tvrdo pracujú na nových skladbách. Nový album by sa mal dostať ku fanúšikom niekedy v lete prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast. Kapela v súčasnosti dokončuje finálne úpravy a dotvára lyrický obsah albumu. Basák Derek Boyer sa ďalej vyjadril pre časopis Decibel Magazine, že kapela je veľmi spokojná s materiálom, ktorý stvorila.

Legendárna švédska death metalová formácia GRAVE začala nahrávať nový album, ktorý dočasne pomenovala Endless Procession Of Souls. Kapela združená okolo Olu Lindgrena prezradila, že na novinke bude 12 skladieb, ale iba 9 z nich bude nových, zvyšné tri budú „veľmi špeciálne“ bližšie nešpecifikované skladby. Pripravovaná novinka by mala vyjsť niekedy v polovici tohto roka prostredníctvom Century Media Records.

Už včera sme vám ponúkli ochutnávku z nového albumu Incongruous od BENEATH THE MASSACRE. Dnes vám ponúkame lyrické video ku skladbe Left Hand, ktorá bude jednou 10 na novom albume, ktorý produkoval a mixoval Chris Donaldson (CRYPTOPSY). Pripomíname, že albumová novinka týchto Kanaďanov uzrie svetlo sveta 24. februára prostredníctvom Prosthetic Records.

Grécki melodici FIREWIND podpísali novú celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Century Media. Kapela je momentálne v štúdiu, kde nahráva nový album pomenovaný Few Against Many, ktorý vyjde niekedy koncom jari.

Dnes vám prinesieme aj jednu zaujímavú správu týkajúcu sa nórskej black metalovej kapely TAAKE. Podľa arabskej televízie Al Arabiya vypukla v islamských krajinách búrka nevôle proti nominácii ich aktuálneho albumu Noregs Vaapen v nórskej obdobe Grammy, Spellemann Awards. Islamská verejnosť si myslí, že kapela TAAKE má protiislamské texty. Kritici to tvrdia kvôli skladbe Orkan, kde sa spieva: „To hell with Muhammad and the Mohammedans.“ A pre ľudí vyznávajúcich Islam je toto neprípustné… Frontman kapely Hoest sa snažil vyvrátiť tieto fámy, keď povedal, že ich jediným cieľom bolo kritizovať náboženstvo ako také. „Náš pohľad je takýto. V mene slobody prejavu je hanebné dodržiavať kresťanské alebo islamské zvyky,“ dodal Hoest. Porota Spellemann Awards však nebude cenzurovať v žiadnom prípade žiadne texty ani nahrávky kapiel, pretože v Nórsku funguje sloboda prejavu.

Znovurodení hardrockeri QUIET RIOT sa rozišli ani nie po roku s frontmanom Markom Huffom. Kapela bola nútená kvôli tejto udalosti zrušiť tri koncerty v USA. Huff s kapelou nenahral žiadny album iba s nimi odohral niekoľko koncertov. Príčina rozídenia ciest kapely a Huffa nebola zverejnená.

Američania BORN OF OSIRIS už nepočítajú so službami gitaristu Jasona Richardsona, za ktorého momentálne hľadajú náhradu.

Američania IN THIS MOMENT začali nahrávať nový album s dlhoročným producentom kapely Kevinom Churkom (OZZY OSBOURNE, FIVE FINGER DEATH PUNCH). Zatiaľ bezmenná novinka vyjde v lete prostredníctvom Century Media Records.

Do stajne Indie Recordings pribudla ďalšia kapela DUNDERBEIST, ktorej vyjde debutový materiál Black Art & Crooked Tails 10. februára. Album bude obsahovať 10 skladieb.