SLAYER BY MOHLI VYDAŤ NOVÝ ALBUM UŽ POČAS TOHTO LETA

Podľa slov Kerryho Kinga by nový album od SLAYER mal vyjsť počas tohto leta. EPICA zverejnili tretiu video upútavku k novému albumu. Slash natáčal nový videoklip. Zomrela mama Charlieho Benanteho (ANTHRAX). Američania SHADOWS FALL dokončili nahrávanie nového albumu. Slováci ABSTRACT zmenili bubeníka. Nového bubeníka ohlásili aj HECATE. Američania FUNEBRARUM sa v rámci európskeho turné predstavia aj v Česku.
V nedávnom rozhovore pre britský časopis Metal Hammer uviedol gitarista Kerry King, že SLAYER by mohli vydať nasledovateľa tri roky starého albumu World Painted Blood už v lete. „V súčasnosti máme pauzu, ale na troch piesňach som už pracoval s Daveom,“ prezradil King pre Metal Hammer.

Holandská EPICA zverejnila tretiu video upútavku k novému albumu Requiem For The Indifferent, ktorý vyjde 9. marca prostredníctvom Nuclear Blastu. Video nájdete pod dnešnými novinkami.

Legendárny gitarista Slash natáčal počas uplynulého víkendu videoklip ku remixovanej skladbe Gotten, v ktorej naspieval vokály Adam Levine z kapely MAROON 5.

Bubeník ANTHRAX Charlie Benante zverejnil nasledujúcu smutnú správu: „Moja mama nás dnes opustila. Bojovala tak dlho ako len mohla.“ Česť jej pamiatke.

Američania SHADOWS FALL dokončili nahrávanie siedmeho štúdiového albumu. Kapela zatiaľ názov novinky a ani jej dátum vydania neprezradila.

Slovenská kapela ABSTRACT zaznamenala zmenu na bubeníckom poste. Po viac ako dvoch rokoch kapela ukončila spoluprácu s Martinom „Slosom“ Slosiarikom. Dôvodom Slosovho „padáka“ bol slabnúci záujem o kapelu. Našťastie sa kapele podarilo za neho nájsť už aj náhradu. Novým bubeníkom ABSTRACT sa stal Alexander „Werner“ Petrov pôsobiaci v banskobystrických kapelách PYOPOESY a ABBA.

Zmenu na bubeníckom poste hlási aj ďalšia banskobystrická kapela HECATE. Už v novembri 2011 opustil kapelu Marek Pecník a teraz HECATE zverejňujú meno nového bicmena. Stal sa ním Vlado Slosiarik (PATHOLOGY STENCH, ex-UNCONCERN). Kapela po krátkej pauze začína pracovať nielen na koncertnom repertoári, ale aj na nových skladbách.

Americká death metalová skupina FUNEBRARUM chystá od polovice februára európske turné, ktoré bude obsahovať 11 zastávok. Najbližšie ku nám sa predstaví 22. februára vo Viedni a 24. februára v českom meste Břeclav.