FINALISTI WACKEN METAL BATTLE SÚ SKOMPLETIZOVANÍ

Minulý týždeň sme spoznali prvých troch finalistov prestížnej súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2012, kde bojujú slovenské kapely o jednu miestenku na legendárny Wacken Open Air. Druhé semifinálové kolo nazvané divízia Východ prebehlo v košickom T-Clube, kde sa predstavili kapely SANDBRIDGE, RAVENCLAW, INFER, INVASION OF MADNESS, FROWN a MÄSO. Jednotlivé skupiny predviedli svoje koncertné vystúpenia nielen pred fanúšikmi, ale aj pred porotou, ktorá bola oproti bratislavskému kolu päťčlenná a bola v takomto zložení: Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Martin Lukáč (Rock Hard Slovakia), Dano Jordán (Športové rádio Hornet), František „Ferick“ Fleischacker – (NÁHODNÍ ZNÁMI – basák, spevák, zvukár a producent) a Anna Valentová (Rock.sk).
Takisto ako v prvom semifinálovom kole mal každý z porotcov k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám (najlepšia 6 bodov, najhoršia 1 bod). Po vystúpení všetkých kapiel porota zasadla a spočítala jednotlivé body. Absolútnym víťazom košického večera sa stala zvolenská formácia MÄSO, ktorá získala plný počet bodov! Okrem tohto tria sa z postupu do finále tešia aj kapely INFER a FROWN. Medzi finalistov Wacken Metal Battle z Košíc nepostúpili RAVENCLAW, SANDBRIDGE a INVASION OF MADNESS. V Košiciach však nastala zaujímavá situácia, keďže po zrátaní bodov mali kapely FROWN a RAVENCLAW rovnaký počet 17 bodov. Každý z porotcov v rozstrele medzi týmito kapelami mal k dispozícii jeden hlas, ktorý odovzdal jednej alebo druhej skupine. Pomerom 3 ku 2 hlasom postúpili prešovskí gothici FROWN. Vo finále, ktoré sa uskutoční 21. apríla v Banskej Bystrici sa tak fanúšikom a porotcom predvedie týchto šesť kapiel: HATE CONTROL, LUNATIC GODS, RUST2DUST, FROWN, INFER a MÄSO.

Celkové poradie Wacken Metal Battle divízia Východ:
1. MÄSO (Electro Metal – Zvolen) – 30 bodov, 2. INFER (Death / Black Metal – Košice) – 20 bodov, 3. FROWN (Gothic Dark Metal – Prešov) 17 bodov, nepostupujúce kapely: 4. RAVENCLAW (Melodic Power Metal – Košice) – 17 bodov, 5. SANDBRIDGE (Melodic Death Metal – Poprad) – 12 bodov, 6. INVASION OF MADNESS (Thrash Metal – Košice) – 9 bodov.

Už čoskoro nájdete na našich stránkach aj reportáž z tejto akcie!