K SLAYERU SA POČAS ĎALŠIEHO TURNÉ PRIPOJÍ GARY HOLT

SLAYER majú opäť problémy s gitaristom. SONATA ARCTICA vypustila tretie video z natáčania novinky. EX DEO ponúkajú trailer. CATTLE DECAPITATION zverejnili klip z nahrávania albumu. GORGOROTH rušia európske turné. Košičania OBLITERATE majú nový videoklip.
Jeffa Hannemana, gitaristu legendárnych thrash metalistov SLAYER, podľa všetkého neuvidíme na chystanom letnom turné, ktoré takisto zahŕňa Bratislavu či Ostravu. V prehlásení, ktoré vydala samotná kapela stojí, že Jeff potrebuje viac času na rehabilitáciu. Ako všetci dobre vieme, gitaristu ešte pred rokom pohrýzol jedovatý pavúk, ktorý mu nielen znemožnil hranie na dlhý čas, ale takmer ho pripravil aj o život. Na turné sa preto ku kapele pripojí Gary Holt (EXODUS). SLAYER takisto pilne makajú na novom cd, ktoré by chceli vydať ešte tento rok.

Fínska hviezda SONATA ARCTICA vypustila do sveta už tretie video zachytávajúce priebeh nahrávania ich aktuálnej novinky s názvom Stones Grow Her Name. Tá vychádza 18. mája cez Nuclear Blast Records. Video samozrejme nájdete pod dnešnými novinkami.

EX DEO, projekt členov slávnych to KATAKLYSM, ponúkajú k nahliadnutiu trailer k novinke Caligvla. Album vychádza 31. augusta tohto roku.

Grinderi CATTLE DECAPITATION zverejnili taktiež časť procesu nahrávania ich chystaného albumu s názvom Monolith Of Inhumanity. V priloženom videu, ktoré nájdete pod dnešnými novinkami, nájdete zábery z nahrávania gitár a takisto skladbu A Living, Breathing Piece of Defecating Meat. Dodajme, že spomínaná novinka vychádza 8. mája tohto roku.

Black metalisti GORGOROTH zrušili plánované turné po Európe, ktoré sa malo uskutočniť už tento mesiac a malo zasiahnuť krajiny ako Česko, Nemecko, Poľsko, Maďarsko, Slovinsko či Rakúsko. Podľa Infernusa za zrušenie môžu nedostatočné schopnosti agentúry ASP Concerts and Tourbooking, ktorej šéfuje istý Marcus Schreiber. „Čakal som tak dlho ako som len mohol a to všetko v nádeji, že by to mohlo vyjsť, avšak teraz mi je jasné, že nemáme inú možnosť ako zrušiť plánované turné v máji 2012. Je mi to ľúto. Bola chyba ignorovať varovania ostatných ohľadom práce s ASP a Marcusom Schreiberom. Nebudeme už s nimi viackrát spolupracovať!,“ okomentoval túto situáciu Infernus.

Košická brúska OBLITERATE zverejnila nový a zároveň značne originálny videoklip k skladbe Freefall Society. Tá sa nachádza na chystanom albume s názvom Superboring. Ten by mal podľa všetkého vyjsť už tento mesiac.