PESTILENCE opäť na Slovensku. V dvoch mestách zahrajú legendárny album „Consuming Impulse“

Napriek skutočnosti, že skupina PESTILENCE nepotrebuje v rámci death metalovej komunity vysvetľovať kto sú a čo hrajú, k chystanému turné padne vhod osviežiť niekoľko faktov, pretože zamieria aj do Košíc a Bratislavy.

PESTILENCE (Ned) – death metal
BLEEDING GODS (Ned) – thrash/death metal
GRIMAZE (Bul) – Groove/death metal

Pondelok 11.3.2019, Košice – Collosseum
Utorok 12.3.2019, Bratislava – Randal

PESTILENCE boli založený v roku 1986 a dodnes sú uznávanou death metalovou „inštitúciou “ z Holandska. Dokázali to inovatívnymi kompozičnými postupmi, čím spôsobili malú revolúciu death metalu. Vytvorili osobitý rukopis, ktorý by sa z dnešného pohľadu mohol nazvať „progressive“ a nové štandardy prinášali s každým ďalším albumom aký kedy nahrali, a to PESTILENCE nezmazateľne zabetónovalo v histórii žánru.

Prelomové diela akými sú nahrávky „Malleus Maleficarum“, „Consuming Impulse“ , „Testimony of the Ancients”, alebo „Spheres“ inšpirovali generácie skupín na celom svete a pobláznili death metalom státisíce poslucháčov.

A teraz nastáva moment pripomenúť si druhý album z ich diskografie. V roku 2019 to bude tridsať rokov od vzniku „Consuming Impulse“. Táto čistá death metalová esencia priniesla skutočne odlišný pohľad na to, čo sa dovtedy považovalo za „tvrdé“. Brutálne gitarové riffy v kombinácii s realistickými textami zdvihli latku kvality na úplne inú úroveň. Mnohí fanúšikovia považujú za jedinú adekvátnu odpoveď na „hodenú rukavicu“ tvorbu od kolegov DEATH a ich album „Leprosy“.

Pretože panuje všeobecná zhoda ohľadom „Consuming Impulse“, ako o monumentálnom diele, PESTILENCE si osvojili nápad fanúšikov. V roku 2019 vyrazia na turné pod „romantickým“ názvom – Európa rozdrvená na popol, na ktorom zahrajú unikátny album od prvej po poslednú skladbu!

Zaujímavosťou je, že basgitarista Tilen Hudrop opustil kapelu a pridal sa k heavy metalistom U.D.O., PESTILENCE našli za neho náhradu veľmi rýchlo, aj v našich končinách sa s nimi predvedie nový basák Edward Negrea.

Fanúšikovia death metalu by si preto nemali nechať ujsť tieto koncerty. V nedeľu 10. Marca sa predstavia v Prahe, v pondelok 11. marca v košickom Collosseu a v utorok 12. marca v bratislavskom Randal klube.

Plagát k celému turné