Darčeky pre finále Wacken Metal Battle v Nemecku: Vlastné pódium a dlhší hrací čas pre kapely

Slovensko je už niekoľko rokov súčasťou veľkej rodiny Wacken Metal Battle. Pri príležitosti 30. výročia  legendárneho Wackenu sa organizátori rozhodli pre viaceré zaujímavé bonusy.

Areál Bullhead City Circus v roku 2013. Foto: Stillborn

WACKEN. Pri príležitosti 30. výročí legendárneho nemeckého festivalu Wacken Open Air dostane darček aj medzinárodná súťaž Wacken Metal Battle. Bolo znovuobjavené vôbec prvé pódium festivalu Wacken Open Air, ktoré bude postavené na jubilejnom 30. ročníku. Bude sa volať History Stage. Toto pódium bude umiestnené v tom istom areáli ako Bullhead City Circus a budú sa na ňom odohrávať vystúpenia víťazov Wacken Metal Battle zo všetkých krajín. Teda aj slovenskej skupiny APRIL WEEPS.

Týmto krokom sa rozhodli organizátori umiestniť súťaž do historického kontextu s počiatkom festivalu samotného. Avšak, začína sa aj niečo nové. Hudobná cesta, ktorá by raz mohla viesť k tomu, že toto pódium bude patriť k hlavným stageom tohto festivalu.

Wacken Metal Battle 2019

Ďalším špeciálnym darčekom pre súťaž Wacken Metal Battle je, že na táto scéna bude špeciálne určená len pre finále súťaže Metal Battle. To znamená aj to, že každá súťažiaca kapela bude hrať o 10 minút dlhšie. Vystúpenie víťazných skupín tak nebude trvať 20 minút, ale rovnú polhodinu.

Keďže sa vystúpenia Metal Battle budú konať na jednom pódiu a nie dvoch, ako tomu bolo v predchádzajúcich rokoch, samotná súťaž potrvá dlhšie. Nie dva, ale tri dni – streda, štvrtok a piatok. Vzhľadom na túto zmenu bude môcť každá krajina poslať na Wacken Open Air až dvoch porotcov.

Okrem finančnej odmeny dostane víťazná skupina Wacken Metal Battle aj vecné ceny, ale čo ju poteší azda najviac, je ešte jeden bonusový darček. Víťazi si zahrajú v záverečný deň (sobota) 30. ročníka Wackenu na pódiu Wasteland Stage od 22:00 do 22:45 hod.!

Na špeciálnom ročníku súťaže Wacken Metal Battle budú Slovensko reprezentovať atmosferici APRIL WEEPS z Dunajskej Stredy. Držíme im palce.