Cripple Bastards – Nero In Metastasi

Títo talianski šialenci fungujú už od roku 1988, takže sú to už starí harcovníci v danom obore. Teraz prichádzajú CRIPPLE BASTARDS po troch rokoch s ďalším štúdiovým albumom „Nero In Metastasi“, ktorý je ich šiestou dlhohrajúcou nahrávkou.
Všetko to začalo v severnom Taliansku, konkrétne v meste Asti, v marci spomínaného roku 1988, keď svoju spoločnú vášeň pre extrémnu hudbu spojili dvaja kamaráti, spevák a v tom čase ešte aj bubeník Giulio The Bastard, ktorý mal vtedy len 14 rokov a o tri roky starší gitarista Alberto The Crippler. Obaja prišli z lokálnych thrash/punkových kapiel, ale tie im už neboli tak celkom po chuti a preto založili úderku CRIPPLE BASTARDS. Postupne naberali ďalších členov a od roku 1998, keď odišiel pôvodný gitarista fungujú v rovnakej zostave až dodnes. Kapela sa môže dnes pochváliť už kultovým statusom v grindovom žánri spolu s nespočetnými vystúpeniami po Európe či USA.



Tento rok vydali prostredníctvom zabehnutého labelu Relapse Records 18-skladbovú novú fošňu s názvom „Nero In Metastasi“, ktorá ponúka pre nich typický extrémny a nekompromisný grindcore, ktorý na vás vybalia hneď od prvej skladby. Agresívne zbesilosti dopĺňa vokalista Giulio The Bastards, ktorý na vás šteká ako zúrivé zviera a predvádza svoj škrek kombinovaný s hlbokým growlom, a to všetko v materskej taliančine.

Zaujímavé je započúvať sa do pestrej gitarovej hry, ktorou sa prezentuje gitarista Der Kommissar, čím tak kapela zapracovala do svojej extrémnej hudby rôzne štýly. Niekde to šmrncnú do death metalu či thrashu, inde zas viac do punkovejšieho štýlu. To, že sa neboja ozvláštniť svoju hudbu ukázali v predposlednej a pre nich netypickej, až deväť minútovej piesni „Splendore E Tenebra“, ktorá je zasadená do „zadoomaných“ bahenných vôd. Nájdeme tu však aj zásah do hardcoreu v skladbách „Lapide Rimossa“ či Promo-Parassita“ a nechýbajú ani niekoľko sekundové grindcoreové výplachy.

CRIPPLE BASTARDS len ťažko niečím prekvapia a ani to od nich nik nečaká. Za tie dlhé roky, čo pôsobia na scéne, už majú vlastný ksicht a robia výbornú extrémnu muziku, ktorú od nich fanúšikovia očakávajú. Aj na šiestom štúdiovom albume „Nero In Metastasi“ a aj po 26 rokoch to do nás nekompromisne šijú.

Žáner: grindcore
Krajina pôvodu: Taliansko
Vydavateľstvo: Relapse Records
Dátum vydania: 18.2.2014
Web: www.cripple-bastards.com
Zostava:
Giulio The Bastard – vokály
Der Kommissar – gitara
Schintu The Wretched – basgitara
Al Mazzotti – bicie
Diskografia:
Your Lies In Check – 1996
Misantropo A Senso Unico – 2000
Desperately Insensitive – 2003
Variante Alla Morte – 2008
Frammenti  Di Vita – 2011
Nero In Metastasi – 2014
Tracklist:
Malato Terminale (2:44)
Fumo Passivo (0:58)
Strage Di Osacoli (1:53)
Regime Artificiale (1:55)
Lapide Rimossa (2:28)
Promo-Parassita (1:24)
Soggetto Leucemico (0:17)
Passi Falsi (0:46)
Occhi Trapiantati (3:48)
Anima In Disgregazione (1:09)
Senza Impronte (2:06)
Nemico A Terra (2:20)
Lapice Estremo (0:12)
Sconfitto Di Ritorno (1:56)
Agonia Di Un Rientro Forzato (2:05)
Marcatori Positivi (1:27)
Splendore E Tenebra (9:02)
Morti Asintomatiche (0:06)
Definitíva:
S albumom „Nero In Metastasi“ nenechajú
 talianski šialenci CRIPPLE BASTARDS
nikoho na pochybách,
či im to hrá tak kvalitne ako aj v minulosti.
Rozhodne áno.

Autor: Prco



Hodnotenie autora: 7 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla