KREATOR nahrávajú nové piesne. Čerstvé správy hlásia aj CRADLE OF FILTH, OBITUARY, UNLEASHED a ďalší

KREATOR sa nachádzajú v štúdiu. CRADLE OF FILTH a HATE zverejnili nové skladby. OBITUARY chystajú ďalší online koncert. UNLEASHED a CYNIC vydajú nové albumy. ENSIFERUM natočili nový klip. MINOR s hosťujúcim bubeníkom.

KREATOR

Thrasheri KREATOR začali v nahrávacom štúdiu pracovať na nových skladbách. „Po troch rokoch nespočetných demonahrávok, hlasových poznámok, skúšok a aranžovania, konečne začneme v štúdiu Hansa s producentom Arthurom Rizkom nahrávať novú hudbu,“ napísal na svojich sociálnych sieťach líder kapely Mille Petrozza. Zatiaľ posledný album „Gods of Violence“ vydali v roku 2017.

Kapela CRADLE OF FILTH zverejnila novú skladbu „Necromantic Fantasies“, podporenú aj videoklipom. Pieseň je súčasťou chystaného albumu „Existence Is Futile“. Ten má dátum vydania stanovený na 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death metaloví veteráni OBITUARY oznámili na 25. septembra o 23:00 hod. ďalší online koncert. Kapela sa pripravuje na americké turné s BLACK LABEL SOCIETY a tak daný live stream využijú aj ako poslednú skúšku pre vyrazením na cesty. Fanúšikovia môžu na sociálnych sieťach do 20. septembra posielať skladby, z ktorých by chceli mať vystavaný setlist na spomínané turné. Kapela z nich urobí výber a následne ich odohrá v rámci virtuálneho koncertu. Ako bonus predvedú chlapci z Floridy aj úplne novú skladbu, keďže dokončujú práce na ďalšom albume. Viac informácii nájdete na stránke ObituaryLive.com.

Vikingovia UNLEASHED oznámili, že 12. novembra im prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde nový album „No Sign of Life“. Pod správou nájdete ukážku v podobe skladby „The King Lost His Crown“. „Po bitke pri Jorsale, kde víťazne stáli bojovníci Midgardu, je teraz Biely Kristus lovený z kedysi tak svätého mesta. Nepriateľ uteká k púšti a jeho armády čoskoro stratia vieru vo svojho vodcu. Zdá sa, že kráľ prišiel o korunu,“ okomentoval pieseň vokalista a basgitarista Johnny Hedlund.

Progresívci CYNIC vydajú 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „Ascension Codes“. K dispozícii je aj prvá ukážka z neho. „Pozývam vás sadnúť si, zavrieť oči a počúvať skladbu Mythical Serpents. Nie sú potrebné žiadne telefóny ani obrazovky, len sila zvuku komunikujúca priamo do uší vášho srdca,“ uvádza v tlačovej správe Paul Masvidal.

Folk metalová formácia ENSIFERUM z Fínska natočila nový videoklip ku piesni „Run from the Crushing Tide“ z aktuálnej dosky „Thalassic“.

Poľskí blackened death metalisti HATE sa hlásia o pozornosť so skladbou „Resurgence“, ku ktorej natočili aj videoklip. Nájdete ju na ich v poradí dvanástej štúdiovke „Rugia“. Novinka vychádza 15. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Domáci death metalisti MINOR aktuálne fungujú len s hosťujúcim bubeníkom, keďže v apríli tohto roka zo skupiny odišiel zakladajúci člen Milan „Minor“ Macháč. „Určite ste si všimli, že po bubeníkovi v MINOR zapadol prach. Žiadne fotky, žiadne videá, ale čo je najhoršie, žiadne skúšky v kompletnej zostave. Z dlhodobého hľadiska pre kapelu ako my, ktorá chce napredovať a hrať koncerty, je to absolútne neprijateľné. Aktívne sme hľadali náhradu a oslovili nespočet bubeníkov, z ktorých väčšina mladších „nemá čas“ na hudbu, alebo je pre nich dôležitejšia medovina a sú absolútne nezodpovední. S takými ľuďmi nechceme mať nič spoločné! Ďalej väčšina, čo sa aktívne venuje bubnovaniu má aspoň 3 kapely (niektorí aj 6, z ktorej sa žiadnej riadne nevenujú). Jediný z tých, s ktorými sme sa dohodli a kto sa k veci postavil ako chlap a bez výhovoriek (napriek tomu že má rodinu a iné početné povinnosti) je Martin „Ďugy“ Ďugel, ktorý v minulosti pôsobil v skupinách ako LYKANTROP alebo ARCHA. V MINOR bude zatiaľ ako hosť a bubeník do zálohy, keď sa zas niečo pojebe. Makáme ako čas vydá a máme minimálne 2 skúšky týždenne, aby sme stihli splniť záväzky ohľadom najbližších koncertov, tak držte prsty,“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.