KORN zverejnili nový song a prezradili detaily o chystanom albume. Novinky hlásia aj EPICA, ABBATH, KONVENT a ďalší

KORN zverejnili novú skladbu. EPICA spustila svoje univerzum. ABBATH a KONVENT vydajú nové albumy. HATEBREED a Jerry Cantrell s novými videoklipmi. Udo Dirkschneider vydá album coverov. CULT OF LUNA sa hlásia s novou skladbou.

KORN

Americká formácia KORN zverejnila novú skladbu s názvom „Forgotten“ z chystanej štúdiovky „Requiem“. Tá má dátum vydania stanovený na 4. februára prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings. Novinka „Requiem“ bola koncipovaná za veľmi odlišných okolností ako väčšina predošlých albumov. Je to nahrávka zrodená z času a schopnosti tvoriť bez tlaku. Kapela poháňaná novým kreatívnym procesom bez časových obmedzení, dokázala s „Requiem“ urobiť veci, ktoré im posledné dve desaťročia nie vždy umožňovali. Napríklad venovať viac času spoločnému experimentovaniu alebo usilovnému nahrávaniu na analógový pás. „Pamätáte si na album „Untouchables“? Nový album má atmosféru, ktorá je pre mňa ako začiatok nultých rokov. Možno preto, že sme venovali viac času gitarám a tiež sme urobili veľa analógového nahrávania. Mám pocit, že fanúšikom bude chvíľu trvať, kým to strávia. A tiež si musíte uvedomiť, kde sme uprostred covidu boli. Celý svet sa zatvoril. V jednom momente boli v Los Angeles veľké požiare, bola tu oranžová obloha, vírus – bolo to dystopické,“ povedal v rozhovore pre Loudwire Nights gitarista James „Munky“ Shaffer.

Symphonic metalová skupina EPICA spustila svoje vlastné univerzum. V rámci osláv 20. výročia existencie zahrnie počas celého roka množstvo prekvapení, nových projektov a samozrejme aj novej hudby. „Skutočne cítime, že v kapele je univerzum, náš vlastný svet, a chceme pozvať našich fanúšikov, ak chcú, aby sa stali jeho občanmi, tzv. Epicans. Premýšľajte o tom ako o pokračovaní minulých fanklubov EPICA ako „The Fantom Agony“ a „The French Crusade“, ale aktualizované pre modernú éru. Je to skôr komunita fanúšikov než klub. Epica Universe poskytne pohľad do našich životov, a to ako osobných, tak profesionálnych, prostredníctvom exkluzívnych fotografií zo zákulisia, podcastov, ankiet, vlogov, živých hangoutov a oveľa viac. Existuje dokonca (super obmedzená) úroveň, ktorá zahŕňa videohovory s členom kapely každý mesiac,“ uvádza kapela na svojich oficiálnych stránkach.

Kapela ABBATH oznámila, že 25. marca jej prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist vyjde nový album „Dread Reaver“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Dream Cull“. Ešte dodáme, že album ponúkne 10 skladieb, vrátane coveru „Trapped Under Ice“ od METALLICY.

Ženská dánska death/doomová formácia KONVENT vydá 11. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Call Down the Sun“. Nižšie si môžete vypočuť prvý singel „Grains“, podporený aj videoklipom. „Skladba „Grains“ je o uvedomení si opakovania sebadeštruktívnych vzorcov a o nevedomosti, ako sa z tohto kolobehu vymaniť. Je to prvá pieseň KONVENT, ktorá obsahuje text v dánskom jazyku, pretože sme mali pocit, že si to vyžaduje,“ uvádza v tlačovej správe vokalistka Rikke Emilie List.

Hardcorová úderka HATEBREED sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Instinctive (Slaughterlust)“ zo stále aktuálnej dosky „Weight of the False Self“. Videomateriál pozostáva zo záberov z minuloročného turné „The Metal Tour of the Year“, ktoré išli s MEGADETH, LAMB OF GOD a TRIVIUM.

Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS) vypustil do sveta live video piesne „Brighten“ z jeho rovnomennej sólovky. Video sa natáčalo v novembri minulého roka v múzeu Grammy v Los Angeles v rámci release party.

Udo Dirkschneider (U.D.O., ex-ACCEPT) vydá 22. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album coverov s názvom „My Way“. Spomínanú novinku považuje za doteraz najosobnejší a najvýnimočnejší album obsahujúci 17 cover verzií skladieb, ktoré ho najviac ovplyvnili. Sú medzi nimi rôzne klasiky z hudobnej histórie – vrátane tých, ktoré by ste od Uda možno nečakali. Za každou skladbou sa skrýva nielen veľmi osobný príbeh, ale aj občas prekvapivý aranžmán, ktorý aj napriek veľmi individuálnej realizácii žije a dýcha Udovým rukopisom.

Post metalisti CULT OF LUNA sa hlásia o slovo s novou skladbou „Into the Night“ z nahrávky „The Long Road North“, ktorá vychádza 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.