Militantné časy prinášajú militantnú hudbu, hovoria BEHEMOTH o novej piesni. V auguste ďalší album SOILWORK

BEHEMOTH, SOILWORK a MANTAR zverejnili nové skladby. ALICE COOPER pracuje na dvoch albumoch. MISERY INDEX s novým videom. Novinky aj od SIGH a WORMROT.

BEHEMOTH

Poľskí titáni BEHEMOTH zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „Off to War!“ z chystanej dosky „Opvs Contra Natvram“. Dátum vydania je stanovený na 16. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Militantné časy prinášajú militantnú hudbu. S naším novým singlom „Off to War!“ zvyšujeme tempo! Je to jedna z mojich obľúbených skladieb z novej nahrávky. Má vražednú punkovú sekciu a pekný extrémny metalový zvrat na konci. Skutočné zvukové tornádo v časoch konfrontácie, užite si to,“ uvádza Nergal v tlačovej správe.

Švédska kapela SOILWORK vypustila do sveta novú skladbu „Nous Sommes La Guerre“ z pripravovaného albumu „Övergivenheten“, ktorý vyjde 19. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Veterán ALICE COOPER zložil počas pandémie 30 skladieb a v spolupráci s producentom Bobom Ezrinom sa to premietne vo vydaní dvoch albumov. „Sú to dva rôzne pohľady na ALICE COOPERA. Jeden z nich je veľmi hard rockový, ten druhý tiež, ale je rôzne pokrútený. To je zatiaľ všetko, čo môžem k tomu povedať,“ vyjadril sa tento 74-ročný hudobník v rozhovore pre nemecký Rolling Stone.

Death metalová mlátička MISERY INDEX dáva do pozornosti nové video, v ktorom vám bubeník Adam Jarvis predvedie svoje umenie prostredníctvom skladby „Necessary Suffering“ z aktuálnej dosky „Complete Control“.

Nemecké duo MANTAR sa pripomína klipovkou „Odysseus“ z nahrávky „Pain Is Forever and This Is the End“. Tá uzrie svetlo sveta 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Japonskí black metaloví avantgardisti SIGH vydajú 26. augusta prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records nový album „Shiki“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Mayonaka No Kaii“. „Pieseň je akýmsi vyvrcholením toho, čo SIGH urobili. Hrdelný spev, vokálne harmónie ako u URIAH HEEP, vocoder, sólo na flautu, shakuhachi, alebo na hammondky a skvelé gitarové sólo! Hoci je to len 5 minút, je to veľmi dramatická pieseň s mnohými aspektmi. Názov znamená „zvláštny incident o polnoci“ a je založený na skutočnej podivnej skúsenosti, ktorú som mal. Skrátka, polnoc som zažil dvakrát počas jednej noci! Podrobnosti si môžete prečítať na konci videa,“ vyjadril sa zakladajúci člen kapely Mirai Kawashima. Slovo „Shiki“ má v japončine rôzne významy, ako napríklad štyri ročné obdobia, čas zomrieť, vedenie orchestra, obrad, motivácia, farba. Dve hlavné témy albumu sú „štyri ročné obdobia“ a „čas zomrieť“. Mirai skúma, ako v tejto fáze života on sám prechádza jeseňou s blížiacou sa zimou, a tak sa vcíti do kontrastných sentimentálnych pocitov pri sledovaní čerešňových kvetov (symbol jari) v plnom rozkvete.

Singapurskí grindcoroví šialenci WORMROT sa hlásia o slovo s novou skladbou „Voiceless Choir“ z albumu „Hiss“. V poradí štvrtá štúdiovka uzrie svetlo sveta 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Earache Records.