HAMMERFALL ZMENILI BUBENÍKA, VYJDE KNIHA O CELTIC FROST

Švédi HAMMERFALL hlásia zmeny v zostave kapely. O CELTIC FROST vyjde ilustrovaná kniha. TERROR majú nový klip. Američania REVOCATION zverejnili novú skladbu. AVATARIUM vydajú nové EP. Košičania RAVENCLAW pripravili zaujímavú súťaž pre svojich fanúšikov.
Švédi HAMMERFALL oznámili, že ich rady opustil po 15 rokoch bubeník Anders Johansson. Príčinou jeho odchodu sú zvyšujúce hudobné rozdiely a takisto aj dlhá takmer 40-ročná kariéra v hudobnom priemysle. Johansson dospel k záveru, že už je toho dosť. Na jeho miesto tak zasadne David Wallin, ktorý hrá na bicích počas živých vystúpení kapely PAIN. Ďalšia zmena sa udeje na poste basgitaristu, pretože Fredrikovi Larssonovi sa narodí v decembri druhé dieťa, tak si do marca zobral „rodičovskú dovolenku“. Počas jeho neprítomnosti ho bude na turné zastupovať bývalý gitarista kapely Stefan Elmgren.

O kapele CELTIC FROST vyjde 15. novembra prostredníctvom Corpse Flower Records kniha s názvom „Morbid Tales!“, ktorá dokumentuje vymyslenú a faktickú históriu tejto švajčiarskej legendy. Na 155 stranách budú obsiahnuté ilustrácie a ilustrované anekdoty od rôznych metalových muzikantov a autorov, ktorí sú uvedení v traileri (nájdete ho pod novinkami). Neskôr sa chystá aj vydanie 12 palcového vinylu v limitovanej edícii, na ktorom budú covery. Jeden z nich znie aj v spomínanom traileri a je to cover skladby „The Usurper“ od Phila Anselma (PANTERA, DOWN) a kapely CHILDBITE.

Hardcoreová kapela TERROR má nový videoklip ku skladbe s názvom „Cold Truth“, ktorá pochádza z ich aktuálnej dosky „Live by the Code“. Videoklip nájdete pod novinkami.

Američania REVOCATION zverejnili novú skladbu s názvom „Labyrinth of Eyes“ a vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE. Pieseň pochádza z ich novej, v poradí piatej štúdiovky „Deathless“, ktorá vyjde už 14.októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Projekt basgitaristu Leif Edlinga (CANDLEMASS) AVATARIUM, vydá 14. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nové EP „All I Want“, ktoré vyjde na vinyle a ako digitálny download. Ako ochutnávku zverejnili lyric video ku titulnej skladbe, ktoré nájdete pod novinkami.

Slovenská power metalová skupina RAVENCLAW z Košíc pripravila na svojom oficiálnom facebooku pre svojich fanúšikov vskutku zaujímavú súťaž. Ak ste fanúšikom kapely, určite sa do nej zapojte. A o čo ide? „Pripravili sme pre vás súťaž. Nemusíte nič zdielať ani lajkovať a víťazom je každý. Potrebujeme len jednu fotku v Ravenclaw tričku alebo s CD -čkom, …alebo…, fantázii sa medze nekladú… Môžete si niečo „Ravenclaw“ vyrobiť a odfotiť sa na peknom alebo zaujímavom mieste alebo len tak s priateľmi. Fotku prosím pošlite na ravenclaw@ravenclaw.sk a nezabudnite pripísať kde to miesto je, kto je na fotografii a hlavne vašu adresu. Ak fotografie vyberieme, hneď obratom odosielame „Ravenclaw“ balíček. Platia fotografie odoslané do 31. októbra,“ píše sa na facebooku týchto Košičanov.