Nové piesne zverejnili METALLICA a CRADLE OF FILTH. TUBLATANKA vydala nový album po dlhých rokoch

METALLICA zverejnila nový singel. CRADLE OF FILTH vydajú nový živák a majú úplne nový song. TUBLATANKA vydala očakávanú albumovú novinku. POWERWOLF a GOROD sa hlásia s novými skladbami.

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila novú skladbu „If Darkness Had a Son“, ku ktorej natočila aj videoklip. Pieseň sa bude nachádzať na chystanej doske „72 Seasons“. Dátum vydania je stanovený na 14. apríla prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Blackened Recordings. O réžiu videoklipu sa aj tentokrát postaral Tim Saccenti. Kapela zároveň zverejnila trailer k ich albumovej predpremiére, ktoré prebehne 13. apríla v kinách po celom svete. Každú jednu skladbu si budú môcť fanúšikovia vypočuť v priestorovom zvuku, v sprievode videoklipov a exkluzívneho komentára od členov skupiny. Vstupenky sú už v predaji na metallica.film a v zozname figurujú aj slovenské kinosály.

Britskí upíri CRADLE OF FILTH vydajú 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový živák „Trouble and Their Double Lives“. Materiál na nahrával v rokoch 2014 až 2019 v USA, Európe a Austrálii. Nahrávka obsahuje aj dve nové štúdiové skladby „She Is A Fire“ a „Demon Prince Regent“. Prvú menovanú si môžete vypočuť nižšie. „Táto skladba a ďalšia pieseň na tomto albume, Demon Prince Regent, boli napísané po nahratí albumu Existence Is Futile a predstavujú dokonalý, ale nie nevyhnutne súvisiaci most medzi našimi dňami u Nuclear Blast a nadchádzajúcim albumom u Napalm Records. Vždy to mal byť dvojalbum, tak sme si len pomysleli: Sakra! Poďme tam dať aj nejaký originálny materiál! Samotná pieseň je o stelesnení horiacej vášne, temnej inšpirácie lásky a stvorenia, ktoré ju zapálilo. Tento živák je tiež pozoruhodnou výplňou, zatiaľ čo pripravujeme náš debutový album pre Napalm Records, ktorý je naplánovaný na rok 2024,“ vyjadril sa Dani Filth.

Legenda česko-slovenskej rockovej scény skupina TUBLATANKA vydala dlho očakávaný album. Na novinke s názvom „Uprostred chaosu“ prináša 15 nových originálnych piesní. Kapela nahrala album v dlhoročnej zostave Maťo Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser. CD je nabité energickými melodickými piesňami v typickom rockovom štýle skupiny. Z albumu TUBLATANKA predstavuje novú skladbu „Dobrí priatelia“, podľa ktorej nazvala turné k 40. výročiu kapely. „40 rockov Dobrí priatelia tour“ zahŕňa 12 koncertov po celom Slovensku a štartuje 16. marca v športovej hale v Leviciach. – Tlačová správa

Nemci POWERWOLF sa hlásia o slovo s novou skladbou „No Prayer at Midnight“ z albumu „Interludium“. Nový počin, ktorý vychádza 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records obsahuje šesť nových piesní, raritky a album „Communio Lupatum II“, kde 11 spriatelených skupín ako EISBRECHER, ELECTRIC CALLBOY, KORPIKLAANI a RAGE nahrali covery niektorých z najväčších hitov kariéry POWERWOLF.

Technickí death metalisti GOROD vypustili do sveta novú skladbu „We Are the Sun Gods“ z albumu „The Orb“, ktorý im vychádza 10. marca.