BOHATÉ NOVINKY: TOP SPRÁVOU SÚ ŤAHANICE O ZNAČKU IMMORTAL

V IMMORTAL právna bitka o ochrannú známku kapely. Bubeník z kapely SAXON musel podstúpiť operáciu. MORBID ANGEL začnú pracovať na novom albume. U.D.O. s novým klipom.  MASSACRE sa rozpadli. MARDUK a ALL THAT REMAINS zverejnili nové skladby. THE EXPLOITED chystajú nový album. COAL CHAMBER dokončili nahrávanie nového albumu. Banskobystričania GAZDASGRIND spáchali „Zlo“.
Členovia nórskej black metalovej kapely IMMORTAL sa pustili do právnej bitky o ochrannú známku kapely. Frontman skupiny Abbath chce získať práva na meno a logo kapely pre seba. no ostatní členovia, gitarista Demonaz a bubeník Horgh chcú, aby bolo toto vlastníctvo zdieľané všetkými tromi členmi. Abbath vysvetľuje tieto kroky tým, že si myslel, že Demonaz a Horgh tento rok opustili IMMORTAL, keď odišli zo skúšobne a prestali platiť nájomné a v lete mu oznámili, že potrebujú pauzu. Ďalším argumentom je to, že Demonaz nemôže od zranenia, ktoré utrpel v roku 1997 hrať na gitaru a Horgh je limitovaný v hre na bicie. Ďalej tvrdí, že ako skladateľ a frontman je synonymom kapely a ako profesionálny muzikant je závislý na príjimoch z kapely a preto si nemôže dovoliť pauzu a taktiež je kapela zmluvne zaviazaná labelu Nuclear Blast, aby načas dodala nový album…

Nigel Glockler, bubeník kapely SAXON musel podstúpiť operáciu po tom, čo utrpel mozgovú aneuryzmu (vypuklá, slabá oblasť v stene tepny, ktorá zásobuje mozog krvou). Prvá operácia nebola úspešná a tak musel podstúpiť ďalšiu. Kapela preto musela preložiť koncerty vo Veľkej Británii.

David Vincent, frontman death metalovej legendy MORBID ANGEL oznámil, že kapela začne čoskoro písať materiál pre ich deviaty štúdiový album, ktorý bude nasledovníkom nie príliš oceňovaného „Illud Divinum Insanus“.

Nemecká kapela U.D.O. natočila nový videoklip ku skladbe „Decadent“ z ich rovnomennej štúdiovej nahrávky, ktorá vyjde 26. januára prostredníctvom vydavateľstva AFM Records. Spomínaný klip nájdete nižšie.

Floridskí death metalisti MASSACRE sa rozpadli po tom čo basgitarista Terry Butler a vokalista Ed Webb oznámili svoje odchody z kapely. MASSACRE tak nebudú súčasťou európkeho turné DEATH TO ALL s oslavou dvadsaťročnice albumu „Symbolic“.

Black metalisti MARDUK zverejnili novú pieseň „Wartheland“ z ich novej štúdiovky „Frontschwein“, ktorá vyjde 19. januára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Spomínaný song si môžete vypočuť na .

Američania ALL THAT REMAINS vydajú 24. februára nový album s názvom „The Order of Things“ prostredníctvom labelu Razor & Tie. A práve z tejto chystanej novinky kapela zverejnila skladbu „No Knock“. Vy ju nájdete pod dnešnými novinkami.

Punkoví veteráni THE EXPLOITED pracujú na novom štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť v lete budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Ich doteraz posledná štúdiovka „Fuck the System“ vyšla v roku 2003. Potešiteľnou správou je aj to, že spevák a zakladajúci člen Wattie Buchan sa už zotavil z infarktu, ktorý utrpel na koncerte THE EXPLOITED vo februári tohto roka počas „Tour of Chaos“ v Lisabone a kapelami HATEBREED A NAPALM DEATH.

Znovu aktívni COAL CHAMBER, ktorým velí Dez Fafara dokončili v štúdiu Audiohammer s producentom Markom Lewisom nahrávanie comebackového albumu, ktorého vydanie je naplánované na začiatok budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Banskobystričania GAZDASGRIND, ktorí sa dostali do povedomia svojím „gazdovským“ grindom zmenili kurz! Rozhodli sa páchať zlo a to nie hocijaké, ale death metalové! Na svetlo sveta vychádza nová pieseň s názvom „Zlo“, ktorá sa bude nachádzať na rovnomennej nahrávke, ktorá výjde čoskoro.  Album sa nahrával v SPK Audio Štúdiu v Badíne (Banská Bystrica, 2014), o mix a mastering sa postaral Miroslav Spevák. Chalani zároveň hľadajú vydavateľstvo, ktoré by im album vydalo. V prípade záujme, ich kontaktujte na adrese:  www.gazdasgrind.eu.