NOVINKY Z TÁBOROV SLIPKNOT, MEGADETH, KORPIKLAANI A INÝCH

SLIPKNOT zverejnili live video. MEGADETH zamieria v marci do štúdia. KORPIKLAANI vydajú nový album. SOILWORK zverejnili trailer na nové DVD. UNLEASHED dokončili práce na novom albume. ROTTEN SOUND nahrávajú nový album. HIRAX s novým klipom. Nový videoklip majú aj Krtíšania MIDNIGHT SCREAM.
Kapela SLIPKNOT zverejnila live video z minuloročného festivalu Knotfest a to ku skladbe „Custer“, ktorá pochádza z ich aktuálnej dosky „.5: The Gray Chapter“. Spomínané video nájdete pod dnešnými novinkami.

Po tom čo v novembri minulého roka odišli z MEGADETH bubeník Shawn Drover a gitarista Chris Broderick, tak ešte stále nie je za nich známa náhrada. To však neznamená, že by Dave Mustaine iba tak sedel so založenými rukami. Mustaine oznámil, že MEGADETH začnú v marci nahrávať nový štúdiový album a vydavateľstvu oznámil, že určite nebudú robiť rádiové skladby.

Fínski folk metalisti KORPIKLAANI podpísali novú zmluvu s Nuclear Blast Records na vydanie ich štúdiovej novinky „Notia“, ktorá uzrie svetlo sveta v máji tohto roka. Nový album sa pod taktovkou producenta Aksu Hanttu nahrával v Petrax Studio.

Švédi SOILWORK zverejnili trailer k ich prvému DVD „Live in the Heart of Helsinki“, ktoré vyjde 13. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Materiál na DVD sa nahrával 21. marca 2014 na koncerte v Circus Club v Helsinkách, kedy kapele hosťovali Floor Jansen (NIGHTWISH) a Nathan J. Biggs (SONIC SYNDICATE). Trailer nájdete nižšie.

Vikingský death metalisti UNLEASHED oznámili, že dokončili práce na novom, v poradí dvanástom štúdiovom albume, ktorého názov je stále neznámy. Fanúšikovia sa však môžu pripraviť na ich klasickú nahrávku. Nový album vyjde na jar prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records.

Fínski grinderi ROTTEN SOUND začali v Supreme Studios nahrávať nový štúdiový album. Zatiaľ vieme len toľko, že novinka vyjde u Season of Mist, no žiadne ďalšie informácie nie sú momentálne známe.

Thrash metaloví veteráni HIRAX natočili nový videoklip ku piesni s názvom „Hellion Rising“ z ich aktuálnej štúdiovej nahrávky „Immortal Legacy“. Klip nájdete nižšie.

Videoklip natočili aj víťazi Wacken Metal Battle Slovakia z roku 2013, Veľkokrtíšania MIDNIGHT SCREAM. Ten je na pieseň „Honeybadger“ z ich stále aktuálneho albumu „Flammarion“ z januára 2014. Videoklip natáčali v domácich podmienkach a výsledok nájdete nižšie.